Наполи разгроми Аякс с 6:1 в мач от група А на Шампионската лига. Гола за Аякс вкара Кудус, а за неаполитанци се разписаха  Симеоне, Кварацхелия, Ди Лоренцио,  Жиелински и на два пъти Распадори.

29 снимки

Още в 3-та минута Распадори можеше да открие резултата, но ударът му премина покрай гредата. В 9-та минута Тейлър стреля, но опитът му бе отбит, а Кудус допълни, за да открие резултата в полза на Аякс. В 18-та минута Джакомо Распадори се извиси, за да засече центриране на Матиас Оливера, като стреля с глава и изравни резултата. В 33-та минута Кварацхелия сътвори красиво прехвърлящо подаване, където Джовани Ди Лоренцо се вдигна високо и засече с глава, за да направи пълния обрат в полза на Наполи.

 В 40-та минута Жиелински стреля в средата на вратата, но Рембо Пасвеер демонстрира страхотен рефлекс. Пет минути по-късно Жиелински овладя страхотно с едно докосване на границата на наказтелното поле и шутира по земя, за да направи резултата 1:3. Две минути след началото на второто полувреме Аякс сътвориха огромна грешка в защита, а Распадори се ориентира и възползва, като се разписа от близко разстояние.

В 63-та минута отново Кварацхелия получи хубав пас и шутира към десния ъгъл на Пасвеер, за да увеличи преднината на Наполи - 1:5. В 73-та минута Душан Тадич направи безсмислено нарушение и получи втори жълт, респективно червен, и напусна мача преждевременно. В 81-та минута Танги Ндомбеле подаде страхотно на Джовани Симеоне, което позволи на последния да завърши с презицен удар под напречната греда - 1:6. В 89-та минута Ндомбеле на свой ред стреля в наказателното поле, но бомбеният му шут срещна напречната греда. Наполи успяха да спечелят мача с 1:6 в гостуването си на Аякс.

С тази победа Наполи се откъсва на първата позиция в група А на Шампионската лига с актив от 9 точки, три повече от Ливърпул. Аякс са на трето място с 3 пункта.