Манчестър Сити победи Интер с 1:0 във финала на Шампионската лига. Единственото попадение в срещата бе дело на Родри в 68-а минута. Мачът бе равностоен, но повечето и по-чистите голови положения бяха дело на Интер. "Нерадзурите" удариха и греда, а Едерсон се отчете с няколко бляскави спасявания. Манчестър Сити по този начин спечели своята първа Шампионска лига, като това означава, че "гражданите" направиха и исторически требъл, който е едва вторият в историята на английски клуб, след този на Манчестър Юнайтед през 1999-а година. Двубоят бе много интересен и тактическото надиграване властваше, но в крайна сметка Манчестър Сити е отборът, който ликува в края на срещата.

Gulliver/GettyImages
96 снимки

Още в 5-а минута Манчестър Сити можеше да открие резултата, след като Бернардо Силва навлезе необезпокояван в противниковото наказателно поле и стреля с левия си крак, но ударът му премина на сантиметри от левия страничен стълб на Онана. В 20-а минута Интер отправи първия си удар в срещата, като Брозович опита да застраши вратата на Едерсон от разстояние, но шутът му прелетя високо над напречната греда.

Кевин де Бройне изведе чудесно Ерлинг Халанд в 27-а минута, като норвежецът остана сам срещу вратаря и стреля с левия си крак, но Онана реагира чудесно и успя да спаси. Малко след това белгийският полузащитник на Манчестър Сити на собствен ред опита удар извън наказателното поле, но стражът на Интер внимаваше и улови. Секунди по-късно Кевин де Бройне падна на тревата, без да има контакт и бе заменен от Фил Фодън, тъй като получи контузия.

Gulliver/GettyImages
91 снимки

Това бе и всичко за първата част.

Десет минути след началото на второто полувреме Един Джеко също се строполи на земята и се наложи да бъде принудително заменен от Ромелу Лукаку. В 58-а минута Интер имаше чудесен шанс, като Мануел Аканджи направи груба грешка, а Лаутаро Мартинес остана сам срещу Едерсон, но аржентинецът стреля право в тялото на вратаря на "гражданите". Малко след това Барела извърши груб фал и получи жълт картон.

В 68-а минута Бернардо Силва получи в наказателното поле и опита центриране, което бе избито, но Родри връхлетя върху отскочилото кълбо и отправи плътен изстрел с десния крак, при който Онана не успя да реагира, а топката влетя в мрежата му - 1:0 за Манчестър Сити.

Секунди след това Интер можеше да изравни, след като Димарко засече центриране и стреля с глава, а топката се отби от напречната греда. Бранителят отново опита удар с глава, но той бе блокиран от неговия съотборник Лукаку. В 73-а минута Ромелу Лукаку получи в противниковото наказателно поле и опита удар с десния крак, който бе слаб и Едерсон успя да спаси.

Gulliver/GettyImages
80 снимки

В 77-а минута Манчестър Сити можеше да реши всичко, след като Фодън се отскубна от съперниковите защитници и спокойно имаше възможност да стреля, където риши, но ударът му с левия крак бе разгадан от Онана, който се справи със ситуацията.

Какъв пропуск! В 88-а минута Ромелу Лукаку получи топката на чиста позиция то Николо Барела, като белгийският нападател стреля с глава, но Едерсон изби с коляно от голлинията. Феноменално спасяване и малшанс за "нерадзурите".

Във втората минута на добавеното време Барела връхлетя върху отскочила топка и шутира силно, но опитът му профуча високо над напречната греда на Сити. В 95-а минута отново Интер имаше шанс да изравни, след като играч на италианския тим се извиси високо при корнер на първа греда и успя да отправи добър удар, но Едерсон отново направи бляскаво спасяване.

Това бе и последното действие в мача, а Манчестър Сити триумфира в Шампионската лига, като направи своя мечтан требъл.

Манчестър Сити: 31. Едерсон, 25. Мануел Аканджи, 5. Джон Стоунс, 3. Рубен Диаш, 6. Нейтън Аке, 16. Родри, 8. Илкай Гюндоган, 17. Кевин де Бройне, 20. Бернардо Силва, 10. Джак Грийлиш, 9. Ерлинг Халанд

Треньор: Пеп Гуардиола

Интер: 24. Андре Онана, 36. Матео Дармиан, 15. Франческо Ачерби, 95. Алесандро Бастони, 2. Дензъл Дъмфрийс, 23. Николо Барела, 77. Марсело Брозович, 20. Хакан Чалханоглу, 32. Федерико Димарко, 9. Един Джеко, 10. Лаутаро Мартинес

Треньор: Симоне Индзаги