14-кратният шампион на Европа Реал Мадрид победи с 3:2 германския Унион Берлин като гост. „Лос меренгес“ излизат от група С с пълен актив от 18 точки, натрупани с по три победи над Унион, Брага и Наполи. Именно партенопеите завършват втори групата с 10 пункта, докато за португалците остава утехата от Лига Европа.

Кевин Фоланд откри за Унион в края на първата част, малко след като Лука Модрич изпусна дузпа за „лос бланкос“. Реал осъществи обрат в рамките на десетина минути с два гола на Хоселу през втората част, но берлинският тим намери сили да направи 2:2. Паритетът бе възстановен с удар на резервата Алекс Крал. Малко след гола на чеха Дани Себайос оформи крайното 2:3, не и без помощта на щастлив рикошет.

Така първата приказка за Унион Берлин в Шампионска лига приключи с 2 точки на четвърто място в групата, а Реал Мадрид ще бъде поставен в жребия за осминафиналите.

Gulliver/GettyImages
29 снимки


След само няколко секунди игра Унион можеше да поведе. Кевин Беренс стреля от воле от непосредствена близост и само рефлексът на Кепа Арисабалага спаси "лос меренгес" от попадение. Съвсем малко след това фал срещу испанския вратар предотврати почти сигурен гол във вратата му.

Реал се окопити и веднага отвърна също с чисто положение. Белингам сътвори хубава солова акция, но от немного голям ъгъл не успя да преодолее вратаря на Унион, стреляйски в обсега му.

В 16-ата минута пък центриране на Гарсия с безупречно центриране намери Хоселу, който стреля с глава, но удари напречната греда на домакините. Няколко минути преди почивката пред тарана се откри нов шанс след грешка на Госенс. Испанският нападател стреля с външен фалц от 14-15 метра, ала топката мина до десния стълб.

В самия край на полувремето дойде и най-добрата ситуация за гол за Реал. Модрич получи правото да изпълни дузпа, но стреля в центъра на вратата, където Рьонов успя да отрази с крак.

Драмата обаче стана пълна секунди по-късно. При наглед безобидна ситуация, Алаба не успя да изчисти добре и топката попадна на пътя на Кевин Фоланд, а бившият играч на Байер Леверкузен и Монако прати топката в мрежата на Реал за 1:0.

Втората част започна с натиск на Реал, но грешка на Кепа едва не коства удвояване на резултата в полза на отбора от германската столица.

Все пак в 61-ата минута Реал успя да прати топката в мрежата на Унион. Родриго финтира Русийон на границата на наказателното поле откъм лявото крило и "качи" топката на главата на Хоселу, който я вкара в мрежата на Роньов за 1:1.

Не след дълго Реал Мадрид успя и да поведе. "Кралете" се възползваха от грешка на Унион и сътвориха бърза контраатака по левия фланг. Там Фран Гарсия стигна почти до аутлинията и отправи центриране в малкото наказателно поле, където Хоселу вкара втория си гол в мача за 1:2, като и това попадение бе с глава. 

Пет минути преди края Унион се върна в мача. Лек карамбол на границата на наказателното поле прати топката у Алекс Крал, а чехът без забавяне я прати в долния десен ъгъл на Арисабалага за 2:2.

Отговорът на Реал бе бърз - нова контраатака, при която Белингам съхрани топката и разтегли надясно към Себайос, а испанският халф не нанесе най-добрия възможен удар, но с помощта на рикошет направи 2:3. 


FT  / Унион Берлин - Реал Мадрид 2:3

1:0 Кевин Фоланд 45+2`

1:1 Хоселу 61`

1:2 Хоселу 72`

2:2 Алекс Крал 85`

2:3 Дани Себайос 89`

 

Унион Берлин: Фредерик Рьонов, Паул Якел, Робин Кнохе, Диого Лейте, Жером Русийон, Яник Хаберер, Рани Кедира, Йосип Юранович, Кевин Фоланд, Робин Госенс, Кевин Беренс

Треньор: Ненад Биелица

Реал Мадрид: Кепа Арисабалага, Лукас Васкес, Начо Фернандес, Давид Алаба, Фран Гарсия, Федерико Валверде, Лука Модрич, Дани Себайос, Джуд Белингам, Родриго, Хоселу

Треньор: Карло Анчелоти