Реал Мадрид спечели с 3:2 срещу Интер в истински трилър, който ни поднесе дербито от третия кръг на Група В на Шампионската лига. Головете за домакините вкараха Карим Бензема (25), Серхио Рамос (33) и Родриго (80). Лаутаро Мартинес (35) и Иван Перишич (68) се разписаха за "нерадзурите". Победата измъкна Белия балет от дъното и изравни отбора на втората позиция в класирането с Шахтьор с по 4 точки. Интер остава последен с 2 т., а лидер е Борусия Мьонхенгладбах с 5 пункта.
 
 
Домакините влязоха по-добре в мача и бързо се настаниха в половината на "нерадзурите". Още в 4-ата минута. Марко Асенсио получи добро подаване в наказателното поле, шутира без забавяне под напречната греда, но Ханданович показа блестящ рефлекс и изби в корнер. Две минути по-късно Валверде стреля от дистанция, но топката премина над вратата.
 
Отговорът на Интер не закъсня. В 10-ата минута Перишич надигра Лукас Васкес в наказателното поле до аутлинията и прехвърли топката към Барела, но ударът му с глава срещна напречната греда. Секунди след това Лаутаро Мартинес бе изпуснат от защитата и шутира опасно, но Куртоа внимаваше и спаси. Италианците продължиха да атакуват и Артуро Видал в 14-ата минута опъна мрежата на домакините, но от външната страна. 
 
Невероятен пропуск в 23-ата минута направи Федерико Валверде. Карим Бензема свали топката с глава в наказателното поле и уругваецът шутира от въздуха, но волето не му се получи.
 
Домакините  все пак поведоха в 25-ата минута след детинска грешка на Ашраф Хакими, наказана веднага от "хитрата лисица" Бензема. Французинът пресече върната топка към вратаря, изпревари Ханданович и вкара на празна врата. 

Гостите още се чудеха как са допуснали толкова елементарно попадение, когато Серхио Рамос ги шокира за втори път. Той се разписа със запазената си марка, засичайки с глава центриране от корнер. За капитана това беше гол №100 с екипа на Реал Мадрид, от тях 55 отбелязани с глава.

Радостта на играчите в бяло не продължи дълго. Две минути по-късно Николо Барела матира защитата на Реал с фантастично подаване с пета от въздуха към Лаутаро Мартинес, който от движение прати топката в долния ляв ъгъл на Куртоа.
 
Втората част започна така, както завърши първата - с шеметни атаки и към двете страни. Първо Бензема се разходи между бранителите на Интер, но ударът му бе блокиран. След това разбъркване пред Куртоа завърши с шут на Де Фрай, но топката срещна защитник на домакините.
 
В 64-ата минута Зинедин Зидан направи две смени в своя отбор - в игра се появиха Винисиус и Родриго, които заеха местата на Азар и Асенсио. 
 
Интер продължи да търси изравняването и го постигна в 68-ата минута. Лаутаро Мартинес с глава намери Перишич в наказателното поле и хърватинът от трудна позиция намери верния път към вратата на Реал Мадрид и не остави никакви шансове на Куртоа за 2:2.  
 
Четвърт час преди края Менди изчисти топката в краката на Лаутаро Мартинес, той напредна и шутира, но в аут. Минута по-късно грешка на Тони Кроос позволи на гостите да разгърнат контраатака, която изведе Перишич на стрелкова позиция, но и неговият удар премина встрани от вратата. 

Реал Мадрид Интер

източник: getty images

Когато изглеждаше, че е въпрос на време "нерадзурите" да стигнат до пълен обрат, резервите на Реал Винисиус и Родриго излязоха на сцената. В 80-ата минута Винисиус проби отдясно и пусна феноменален успореден пас към Родриго, който направо разстреля Ханданович за 3:2.  
 
Пет минути по-късно Карим Бензема можеше да сложи точка на драмата, но игра непохватно във вратарското поле и топката го удари в ръката. Отново той не успя да вкара в добавеното време, когато овладя елегантно с гърди, обърна се и шутира, но Ханданович изби в корнер.
 
РЕАЛ МАДРИД - ИНТЕР 3:2
 
1:0 Карим Бензема (25)
2:0 Серхио Рамос (33)
2:1 Лаутаро Мартинес (35)
2:2 Иван Перишич (68)
3:2 Родриго (80)
 
РЕАЛ МАДРИД: Куртоа, Васкес, Варан, Рамос, Менди, Каземиро, Кроос (78 - Модрич), Валверде, Асенсио (64 - Родриго), Азар (64 - Винисиус), Бензема
 
Треньор Зинедин Зидан

ИНТЕР: Ханданович, Д’Амброзио, Де Фрай, Бастони, Хакими, Видал (87 - Наинголан), Брозович, Барела (78 - Галярдини), Йънг, Перишич (78 - Алексис Санчес), Лаутаро

Треньор Антонио Конте
 

 Съдия Клемон Тюрпан (Франция)

Жълт картон: Артуро Видал (44, И), Ферлан Менди (47, Р), Марсело Брозович (51, И), Каземиро (85,Р), Куртоа (90, Р)

Стадион "Алфредо Ди Стефано", Мадрид