Наставникът на Реал Мадрид Зинедин Зидан очаква „още един тежък мач”, след като „кралския клуб” се изправя срещу Интер Милано. Зизу квалифицира срещата като „финал”.

„Лос бланкос” приема италианския тим във вторник вечерта, като и двата отбора са в търсене на точки след неубедителния старт на кампанията. Реал има само една точка, след като загуби в първия мач у дома от Шахтьор Донецк, след което последва равенство с Борусия Мьонхенгладбах във вторите мачове.

„Интер е много добър отбор, силен физически и играе добър футбол. Това е поредният тежък мач за нас и е нещо като „финал”, каза Зизу на пресконференцията си.

„Това са три точки, които трябва да опитаме да вземем. Всеки мач вече е като финал за нас и трябва да сме концентрирани върху предстоящия мач, а не какво може да се случи”.

Зидан разкри, че Лука Модрич може да стартира срещу „нерадзурите”.

„Лука е важен играч за нас, гледам ги всички. Лука знае какво прави и го прави добре. Като треньор казвам, че най-трудното нещо в професията е да кажеш на някой, който може да прави нещата добре, какво точно да прави. Той ни дава енергия”, призна френският специалист.

Зидан потвърди, че играчите му трябва да „дадат всичко”, за да преобърнат лошия старт на сезона. „Играчите на Реал трябва да дадат всичко, защото играят за този клуб. Израстваме като отбор и можем да печелим. Винаги си говорим как можем да се променим, но момчетата са съсредоточени. Искат да печелят и го потвърждавам.  Нужно е да се целим в сериозните неща и да държим високо ниво”, констатира той.

Едер Милитао бе тестван положително за коронавирус и бе потвърдено, че бранителят ще пропусне мача с отбора на Антонио Конте. Зидан коментира и впечатленията си от италианеца, който бе капитан на Ювентус, когато френският халф играеше за „бианконерите”.

„Не сме си говорили много, но като капитан на Ювентус беше много важен за клуба. Нормално беше да стане треньор и не съм изненада”.