ПСЖ и Бенфика не успяха да се победят, завършвайки при резултат 1:1 в дуел от четвъртия кръг на груповата фаза на Шампионската лига. Килиан Мбапе отбеляза в 40-а минута от дузпа. Жоао Марио изравни също от 11 метра в 62-а минута, като двата тима продължават лютата си битка за първото място в класирането. 

24 снимки

Началните минути не предложиха някакви особени голови ситуации, но зрителите станаха свидетели на един спорен момент. 

В 19-а минута изглеждаше, че Ашраф Хакими е играл с ръка в наказателното поле, но в последствие реферът спря играта заради вдигнат флаг за засада. 

В 34-а минута Пабло Сарабия излезе на стрелкова позиция, но ударът му се оказа лесен Одесеос Влаходимос. 

Пет минути преди края на частта обаче французите взеха своето. След нарушение в наказателното поле на Бенфика беше отсъдена дузпа, а Мбапе не прости на португалците за 1:0. 

През втората част мачът остана равностоен и гостите стигнаха до своя звезден миг. След фал на Верати в наказателното поле Бенфика получи дузпа, а Жоао Марио не пропусна за 1:1. 

В края на мача ПСЖ натисна в търсене все пак на победен гол, но момчетата на Галтие видяха единствено как тяхно попадение бива отменено заради засада във финалните минути. 

ПСЖ - Бенфика 1:1

1:0 - Килиан Мбапе (40)

1:1 - Жоао Марио (62)

Ето и съставите на двата тима:

ПСЖ: Донарума, Рамос, Маркиньос, Данило, Хакими, Верати, Витиня, Бернат, Сарабия, Неймар, Мбапе;

Бенфика: Влаходимос, Грималди, Силва, Отаменди, Бах, Аурснес, Флорентино, Рафа Силва, Жоао Марио, Гонсало Рамос, Фернандес;