Отборите на Пари Сен Жермен и Нюкасъл записаха равенство 1:1 в сблъсък от Група F на Шампионската лига. Александър Исак изведе напред "свраките" в 25-ата минута на срещата.

В самия край на срещата Килиан Мбапе успя да изравни от дузпа. Така двата тима взеха по точка от мача на "Парк де Пренс". Така парижани запазват втората си позиция със седем точки, докато английският клуб е с две точки по-малко и на третото място. С актив от пет пункта е и Милан, като двата тима ще премерят сили в последния си мач от груповата фаза. 

ПСЖ пък ще гостува на Борусия Дортмунд, като "жълто-черните" вече осигуриха участието си на осминафиналите.

БТА
35 снимки

Парижани започнаха силно срещата, като на няколко пъти организираха опасни атаки. До първата ситуация пред Ник Поуп се стигна в 3-ата минута, когато Дембеле проби отлично отдясно и върна към Лий около бялата точка в наказателното. Той не успя да нацели топката от въздуха, но в крайна сметка до нея стигна Фабиан Руис, който обаче я изстреля над напречната греда.

Шест минути след това домакините отново се впуснаха в бърза атака, Коло Муани и Хакими комбинираха на двойно и бекът напредна в пеналтерията. Той пусна пас по земя към Килиан Мбапе, който изскочи зад защитата на "свраките". Звездата на ПСЖ обаче не успя да преодолее стражът на Нюкасъл.

В 12-ата минута дойде и първата отлична възможност за гостите. Мигел Алмирон успя да намери с хубав пас Александър Исак, а шведският нападател стреля малко над напречната греда.

Десет минути след това Лий прати центриране от пряк свободен удар в пеналтерията на гостуващия тим. Топката стигна до свободния Дембеле, който директно шутира, но не намери целта.

В 25-ата минута Тино Ливраменто проби олтично към вътрешността на терена, той намери Алмирон, който стреля извън наказателното на парижани. Първоначално Донарума се справи и спаси удара, но последва добавка от Исак, който даде преднина на "свраките"

Дембеле успя да се измъкне от защитник на Нюкасъл и стреля по земя в долния ляв ъгъл на вратата. Ник Поуп обаче се намеси отлчино и лиши Пари Сен Жермен от изравнително попадение в 32-ата минута.

Минута преди края на редовното време в първото полувреме Угарте си пробва късмета с далечен изстрел, но топката излезе в корнер след рикошет. След изпълнението на ълговия удар и Фабиан Руис опита да затрудни Поуп с удар извън пеналтерията, но вратарят на "свраките" още веднъж се справи.

Парижани имаха отличен шанс да изравнят в 56-ата минута, когато първо изстрел на Дембеле от вътрешността на наказателното бе отразен, а след това Килиан Мбапе не успя да добави точно, Три минути след това Кириън Трипиър опита да затрудни Донарума с изстрел от пряк свободен удар, който обаче срещна стената и мина над напречната греда.

В 66-ата минута Килиан Мбапе успя да създаде прекрасна възможност за Баркола, който отблизо не успя да преодолее Ник Поуп. Минута след това 21-годишният футболист на ПСЖ отново бе изведен, но стреля встрани от целта.

Две минути по-късно парижани имаха сериозни претенции за дузпа, след като Антъни Гордън събори Хакими в наказателното на Нюкасъл. Главният съдия Шимон Марчиняк не посочи бялата точка, а остави ВАР да преразгледа положението, което потвърди и първоначалното му решение - без наказатален удар за домакините.

Мигове след това футболистите на ПСЖ отново имаха претенции за дузпа след игра с ръка на противников защитник в собственото му наказателно. Такава имаше, но реферът, както и ВАР арбитрите не прецениха, че тя е достатъчна за наказателен удар.

В 81-ата минута Люка Ернандес успя да намери Осман Дембеле на близката греда. Той стреля директно, но покрай вратата на "свраките".

Седем минути след това Килиан Мбапе получи в пеналтерията, той успя да се завърти чудесно и нанесе изстрел с десния крак, който бе спасен от Ник Поуп. Последва нов удар, но неточен от капитана на ПСЖ. 

В продължението на мача възпитаниците на Луис Енрике поискаха дузпа за игра с ръка. Дембеле получи отляво и опита да пусне пас през Тино Ливраменто, като топката отблизо срещна гърдите му, а след това го докосна в лакътя. Шимон Марчиняк преразгледа сам ситуацията и прецени, че това е дузпа. Килиан Мбапе я изпълни безгрешно и върна паритета в самия край на мача.

FT | ПАРИ СЕН ЖЕРМЕН - НЮКАСЪЛ 1:1

0:1 Александър Исак 25'

1:1 Килиан Мбапе 90+8' (дуз)

Съставите на двата отбора:

Пари Сен Жермен: 99. Донарума, 2. Хакими, 37. Шкриниар, 19. Перейра, 21. Ернандес, 8. Руис, 4. Угарте, 19. Лий, 10. Дембеле, 23. Коло Муани, 7. Мбапе

Нюкасъл: 22. Поуп, 2. Трипиър, 6. Ласелес, 5. Шер, 21. Ливраменто, 7. Жоелинтон, 39. Гимараеш, 67. Майли, 24. Алмирон, 14. Исак, 10. Гордън