Реал Мадрид победи Наполи с 3:2 като гост в мач от група С на Шампионска лига. Двата тима изиграха зрелищен мач на "Диего Армандо Марадона", в който Лео Йостигор откри резултата в 19-ата минута. "Кралете" направиха бърз обрат, след като в 27-ата минута Винисиус изравни, а седем по-късно Джуд Белингам вкара за 1:2. В началото на втората част Пьотр Желински изравни от дузпа, а в 79-ата минута Алекс Мерет си вкара злощастен автогол след снаряд на Федерико Валверде. 

И двата отбора предложиха футбол на висока скорост, като имаха още няколко отлични възможности за попадение. Виктор Осимен, Хвича Кварацхелия и Желински пропуснаха за партенопеите, за Винисиус и Белингам бяха отказани от Мерет. 

Реал събра шест точки и е лидер във временното класиране, докато Наполи има три точки. 

Gulliver/GettyImages
48 снимки

Първият точен удар в мача беше в 4-ата минута. Тогава Матео Политано шутира от далечна дистанция, но не затрудни Кепа, който плонжира и улови. Две минути след това гостите организираха скоростна контраатака, при което Джуд Белингам със страхотен ипас изведе Родриго отдясно. Бразилецът нахлу в наказателното поле и опита удар от малък ъгъл, но Алекс Мерет боксира. Малко след това Родриго получи от Федерико Валверде в наказателното поле и оправи удар, който беше блокиран от Натан и излезе в корнер. Мадридчани изпълниха два последвателни ъглови удара, като при втория Начо свали за Белингам, който опита удар от воле, но след рикошет кълбото профуча покрай вратата. При последвания корнер Орелиен Чуамени отправи удар с глава покрай вратата. 

В 19-ата минута Наполи излезе напред в резултата. След центриране от корнер Кепа излезе нарезчетено и беше изпреварен от Натан, който отправи удар с глава. Топката срещна гредата, но Лео Йостигор беше най-съобразителен и с глава прати топката в опразнената врата за 1:0. 

В 25-ата минута Пьотр Желински опита удар от границата на наказателното поле, като се получи рикошет в Антонио Рюдигер и топката премина опасно покрай вратата. От последвалия корнер Джовани Ди Лоренцо отправи удар, който беше блокиран и излезе в корнер. 

Две минути след това Реал наказа грешка в защитата на партенопеите и изравни. Капитанът Ди Лоренцо опита подаване към Станислав Лоботка, което беше пресечено от Белингам. Англичанинът навлезе в наказателното поле и пусна към Винисиус, който с удар по диагонала не остави шансове на Алекс Мерет за 1:1. 

След половин час игра Винисиус преодоля Лоботка, напредна през центъра, справи се и с Йостигор и опита удар, който след рикошет в Натан излезе в корнер. В 34-ата минута Реал направи пълен обрат. Едуардо Камавинга подаде към Белингам в средата на терена. Англичанинът напредна през центъра, като беше преследван от Замбо Ангиса, който така и не успя да го спре. Халфът навлезе в наказателното поле, преодоля и Йостигор и с удар в далечния ъгъл матира Мерет за втори път. 

Наполи опита да отговори чрез Виктор Осимен, който опита удар от средна дистанция, който след рикошет беше уловен от Кепа. Гостите продължиха да играят по-добре и последователни удари на Валверде и Винисиус бяха блокирани от играчи в синьо. 

В 39-ата минута Кепа блесна със страхотно спасяване. Матео Политано центрира отдясно, а Виктор Осимен надскочи Рюдигер и отправи удар с глава, който стражът на гостите успя да избие. Малко след това слаб удар от средна дистанция на Политано не затрудни Кепа. 

В 50-ата минута домакините организираха опасна атака през центъра, като Желински пусна към Осимен, който отправи удар, като топката срещна ръката на Начо, който опита да направи шпагат, с който да блокира топката. Първоначално Клеман Тюрпен посочи корнер, но след намесата на ВАР прегледа ситуацията и посочи бялата точка. Зад топката застана Пьотр Желински, чийто удар срещна дясната греда и влезе във вратата за 2:2. 

В 56-ата минута Хвича Кварацхелия получи отляво, справи се с Дани Карвахал, навлезе навътре и от границата на наказателното поле отправи удар в близкия ъгъл, който премина опасно покрай вратата. Изравнителният гол върна настроението в играта на южняците, които продължиха да натискат. Минута след това Кварацхелия отново проби отляво, справи се с двама играчи в черно и чукна към Желински, който отправи силен удар от около 20 метра, но Кепа успя да избие. 

Домакините продължиха да играят по-добре и в 65-ата минута създадоха нова добра възможност. Желински пусна пас за Кварацхелия зад гърба на Карвахал отляво. Грузинецът навлезе в наказателното поле, като опита удар, който беше блокиран от Рюдигер. Малко след това Замбо Ангиса шутира от границата на наказателното поле, като топката профуча покрай вратата. 

В следващите минути испанците взеха инициативата. В 74-ата минута Карвахал проби отдясно и подаде към Винисиус. Бразилецът отправи удар от границата на наказателното поле, който Мерет успя да избие. Джуд Белингам отправи удар с глава след това, но не успя да намери очертанията на вратата.

В 79-ата минута Реал отново излезе напред в резултата. Топката беше избита след центриране от корнер и се озова във Валверде. Уругваецът изстреля снаряд от около 20-25 метра, като Мерет докосна топката, която се удари в горната греда, а след това в тялото му и влезе във вратата за 2:3.  

В 82-ата минута се получи разбъркване в наказателното поле на гостите, като Осимен игра с глава, а след това и Начо, като топката мина опасно покрай вратата на Кепа. В петата минута на добавеното време Осимен свали с глава центриране на Кварецхелия, а Остигор отправи удар от воле, който Кепа спаси. 


Наполи - Реал Мадрид 2:3

1:0 Лео Йостигор (19)

1:1 Винисиус (27)

1:2 Джуд Белингам (34)

2:2 Пьотр Желински (54) - дузпа)

2:3 Алекс Мерет (79-автогол)

Наполи: 1. Алекс Мерет, 22. Джовани Ди Лоренцо /к/, 5. Натан, 55. Лео Йостигор, 17. Матиас Оливера, 99. Франк Замбо Ангиса, 20. Пьотр Желински, 68. Станислав Лоботка, 21. Матео Политано, 77. Хвича Кварацхелия, 9. Виктор Осимен 

Треньор: Руди Гарсия

Реал Мадрид: 25. Кепа Арисабалага, 6. Начо Фернандес /к/, 2. Даниел Карвахал, 22. Антонио Рюдигер, 12. Едуардо Камавинга, 18. Орелиен Чуамени, 15. Федерико Валверде, 8. Тони Кроос, 5. Джуд Белингам, 7. Винисиус, 11. Родриго 

Съдия: Клеман Тюрпен 

Стадион: "Диего Армандо Марадона"