Ливърпул победи с 2:0 в мач-реванш от 1/8-финалите на Шампионската лига. Головете вкараха Мохамед Салах (70) и Садио Мане (74). "Мърсисайдци" не допуснаха изненада и с общ резултат 4:0 се класираха за следващата фаза на турнира. 
 
Очаквано началото на мача беше за Ливърпул и още в 5-ата минута Садио Мане пропусна да открие. Капитанът Вайналдум го намери с чудесен прехвърлящ пас зад отбраната на съперника , той овладя на гърди и стреля от възуха над вратата. Отговорът на Лайпциг не закъсня, но вратарят Алисон показа класата си и спаси първата опасност в 10-ата минута. Страхотна контраатака на немския тим завърши с върната топка на Поулсен към Дани Олмо в наказателното поле, но бразилският страж на Ливърпул се намеси решително.
 
Само невероятният рефлекс на Петер Гулачи в 19-ата минута остави резултата непроменен. Центриране от ъглов удар бе засечено с глава  от Диого Жота, но силният му удар под гредата бе избит от унгарския вратар на РБ Лайпциг. 

Отлична възможност се откри пред Мохамед Салах в 23-ата минута. Тиаго Алкантара показа превъзходния си поглед върху играта и с ножичен дълъг пас изведе египтянина сам срещу Гулачи. Салах шутира с левия крак, но в обсега на вратаря и Гулачи изби. Топката бе посрещната на точката на дузпата от Мане, който с глава се опита да я насочи в мрежата, но вместо това я заби в тревата. Нов шанс пред вратата на Гулачи се откри в 29-ата минута, но в последния момент намеса на Упамекано спаси гостите от попадение. 

 
Тимът на Нагелсман отговори с контраатака за учебник и в 32-ата минута бе близо до откриване на резултата, но ударът на Форсберг по земя мина покрай левия стълб на Алисон.   
 
Диого Жота направи поредния пропуск в 41-ата минута, след като преодоля половината защита на РБ Лайпциг, но ударът му бе избит от Гулачи. В добавеното време на първата част Диого Жота не уцели вратата от няколко метра, след като Упамекано му заложи топката. 

Втората част започна така, както завърши и първата - с пропуск пред вратата на немския тим. В 55-ата минута Мане изведе зад отбраната Жота, който шутира без забавяне, но Гулачи изби и топката попадна в Салах. Египтянинът обаче от няколко метра прати топката над вратата.  Пропуските можеха да струват скъпо на англичаните, ако ударът с глава на редервата Александър Сьорлот в 65-ата минута не бе срещнал гредата. Той засече с глава хубаво центриране отляво на друг играч, появил се от скамейката - Хи-Чан Хуан.

Ливърпул нанесе двоен удар в рамките само на 4 минути. Най-напред в 70-ата минута Салах се реваншира за пропуските си, като огромен принос за попадението има Жота, който го изведе с едно докосване. 4 минути по-късно се разписа и Мане, засичайки центриране на резервата Ориги отдясно. 

Двата бързи гола отчаяха футболистите на РБ Лайпциг и до края мачът се доиграваше. 


FT / ЛИВЪРПУЛ - РБ ЛАЙПЦИГ 2:0 /2:0 в първия мач

1:0 Мохамед Салах (70)

2:0 Садио Мане (74)

ЛИВЪРПУЛ: 1. Алисон, 66. Александър-Арнолд, 47. Филипс, 19. Кабак, 26. Робертсън (90 - 21. Цимикас), 3. Фабиньо, 5. Вайналдум (82 - 7. Милнър), 6. Тиаго Алкантара (71 - 8. Кейта), 10. Мане (90 - 11. Окслейд-Чембърлейн), 11. Салах, 20. Жота (71 - 27. Ориги)

Треньор Юрген Клоп 

РБ ЛАЙПЦИГ: 1. Гулачи, 14. Адамс, 22. Мулер, 5. Упамекано, 16. Клостерман,18. Нкунку, 25. Олмо (72 - 8. Айдара), 44. Кампъл (46 - 19. Сьорлот), 7. Забицер, 10. Форсберг (60 - 21. Клуиверт),  9. Поулсен (60 - 11. Хи-Чан Хуан)

Треньор Юлиан Нагелсман

Съдия Клеман Тюрпан (Франция)

Стадион "Пушкаш Арена", Будапеща