Тази вечер ще се изиграе реваншът между Ливърпул и РБ Лайпциг в 1/8-финалната фаза на Шампионската лига. Двубоят стартира в 22:00 часа и ще бъде проследен на живо на Gong.bg.

Getty Images
33 снимки

Двата тима отново се изправят един срещу друг на „Пушкаш Арена“ в унгарската столица Будапеща. Първото действие от сблъсъка отново се игра на това съоръжение заради мерките срещу COVID-19.

Английският шампион завоюва отличен турнирен резултат 2:0, но днес ще влезе в ролята на домакин и трябва да внимава от непредвидимият си германски опонент.

"Мърсисайдци" се намират в криза напоследък във Висшата лига. Воденият от Юрген Клоп тим записа серия от загуби в първенството и се срина в класирането. Затова Шампионската лига е чудесна възможност за рестарт на сезона и възвръщане на позагубеното самочувствие.

РБ Лайпциг обаче е доста коварен съперник. Макар да загубиха първия мач, германците стояха доста прилично. Те със сигурност не са хвърлили бялата кърпа и ще опитат да се възползват от колебанията при съперника, за да му нанесат поредният тежък удар. Задачата им не е лесна, защото трябва да търсят победа поне с два гола.

Домакините продължават да имат сериозни проблеми с контузени играчи. В лазарета остават Вирджил ван Дайк, Джордан Хендерсън, Джо Гомес и Жоел Матип. Под въпрос с леки травми пък са и Роберто Фирмино и Йозан Кабак.

В РБ Лайпциг обаче също имат своите проблеми с окомплектоване на състава. От групата отпаднаха Марсел Халстенберг, Конрад Лаймер и Доминик Собослай. Под сериозна въпросителна е и участието на Анхелиньо, а с леки травми са и Марсел Забитцер и Вили Орбан.