Байерн Мюнхен сломи отбора на Барселона с 3:0 в груповата фаза на Шампионската лига. Садио Мане откри резултата в 10-та минута, а Чупо-Мотинг удвои преднината на гостите в 31-та минута. Третият гол бе дело на Павар. Каталунците разбраха съдбата си, че са отпаднали от турнира още преди двубоя с немския гранд, след като Интер победи Виктория Пилзен с 4:0.

Guilliver/GettyImages
42 снимки


КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ


Още преди да изтече втората минута, защитник на каталунците бе напът да сбърка и да подари топката на Чупо-Мотинг. За щастие на домакините, нападателят на Байерн не успя да се ориентира по най-добрия начин.

В десетата минута Серж Гнабри намери с изключителен извеждащ пас съотборника си Садио Мане, който остана очи в очи с вратаря. Мане навлезе в наказателното поле и стреля до излезлия Тер Стеген, а топката попадна в мрежата на домакините.

В 16-та минута Барселона показа повече скорост в атака, а Алехандро Балде се включи в атаката. Той бе спрян с нарушение. Дембеле опита центриране, но топката бе изчистена от Упамекано. Гостите посъбраха няколко по-груби влизания и Антъни Тейлър не спести картоните на баварците. Мазрауи и Леон Горецка бяха официално предупредени с жълти картони.

Дембеле показа сериозна скорост в 26-та минута, крилото на Барселона спечели много пространство за каталунците, но отново липсваше доброто финално подаване. Топката бе открадната от Байерн.

БГНЕС
20 снимки

Страхотна контраатака на Байерн Мюнхен даде нов шанс за баварците, Серж Гнарби намери Чупо-Мотинг и в 31-та минута нападателят на Байерн прати топката във вратата на Тер Стеген. Никакъв шанс за стража и 2:0 за гостите.

В 42-та минута Балде отново се включи добре в атака и получи пас, той опита остро центриране в наказателното поле на баварците, но там двама футболисти на домакините не успяха да стигнат до топката. Минутка по-късно Садио Мане открадна топката от футболист на каталунците и остана сам срещу вратаря. Той стреля, но Тер Стеген спаси. Кълбото попадна в краката на Мусиала, който се опита да добави топката в опразнената врата, но там беше Бейерин, който блокира удара. 

Каталунците организираха много добра контраатака, а на върха на нападението попадна Левандовски, който получи топката в наказателното поле, но тъкмо преди да стреля Де Лихт събори поляка. Съдията реагира веднага и отсвири дузпа, ВАР прегледа положението и извика рефера край тъчлинията, за да може сам да прегледа ситуацията. Антъни Тейлър отмени дузпата.

На почивката Юлиан Нагелсман погледна към смените. Марсел Забицер се появи в игра на мястото на Леон Горецка, който получи жълт картон през първата част и му се насъбраха няколко нарушения. Първото по-опасно положение беше пред вратата на каталунците, а то дойде именно от един корнер за баварците в 51-та минута. Кимих центрира, но топката беше изчистена и тръгна в бърза контраатака, Дембеле получи топката и опита да се надиграва с защитник на гостите, но не се справи и загуби топката.

В 55-та минута Кимих изведе страхотно Гнарби, който мина зад гърба на защитник на каталунците. Той пое топката отлично и я прати във вратата пазена от Тер Стеген. Радостта за баварците бе кратка, тъй като съдията сигнализира за засада, след кракта консултация с ВАР.

Левандовски се озова в наказателното поле с топка в крака през 58-та минута, но той не успя да си спечели коридор за изстрел, след като бе затворен от няколко футболиста на бившия му тим.

Садио Мане бе потърсен със страхотен пас в 64-та минута, но там Бейерин се намеси добре, за да не даде шанс на сенегалеца за нов гол.

Ансу Фати влезе в игра, а минути след това той получи и добър шанс да се разпише. В 70-та минута той проби в наказателното поле на гостите и стреля, но от малък ъгъл и топката мина встрани от вратата.

Страхотен шанс за каталунците в 81-та минута, когато Рафиня получи топката по фланга и успя да навлезе в наказателното поле на Байерн. Той потърси Роберт Левандовски, но Улрайх се намеси страхотно и изчисти топката преди тя да стигне до краката на поляка. След това прозвуча сигнал за засада, а се видя, че Рафиня е играл и с ръка при поемането на топката.

FT | БАРСЕЛОНА – БАЙЕРН МЮНХЕН 0:3

0:1 Садио Мане 10'

0:2 Чупо-Мотинг 31'

0:3  Павар 90+4'

Шампионска лига, група „C“, пети кръг

Съставите на двата отбора:

БАРСЕЛОНА: 1. Марк-Андре тер Стеген – 2. Ектор Бейерин, 23. Жул Кунде, 17. Маркос Алонсо, 28. Алехандро Балде – 8. Педри, 5. Серхио Бускетс, 21. Френки де Йонг – 7. Усман Дембеле, 9. Роберт Левандовски, 19. Франк Кеси

Старши треньор: Шави Ернандес

БАЙЕРН МЮНХЕН: 26. Свен Улрайх – 19. Алфонсо Дейвис, 4. Матайс де Лихт, 2. Даю Упамекано, 40. Нусар Мазрауи – 8. Леон Горецка, 6. Йосуа Кимих – 7. Серж Гнабри, 42. Джамал Мусиала, 17. Садио Мане – 13. Ерик Максим Чупо-Мотинг

Старши треньор: Юлиан Нагелсман


Главен съдия: Антъни Тейлър, Англия

Стадион: „Спотифай Камп Ноу“, Барселона, Испания