Португалският специалист Жозе Моуриньо беше категоричен, че постижението му в Шампионската лига е отлично. Манчестър Юнайтед се класира за 1/8-финалите на турнира след успеха с 1:0 над Йънг Бойс. Единственото попадение бе дело на Маруан Фелайни. Голът обаче се оказа нередовен.

Въпреки всичко, Жозе Моуриньо остава под напрежение, заради неубедителното представяне на „червените дяволи“. Той не пропусна възможността отново да се заяде със своите критици.

“За някои от моите любители, искам само да кажа малко статистика – 14 сезона в Шампионската лига, 14 пъти класиране след груповата фаза. Нито един от моите отбори не е отпадал в груповата фаза. В сезона, в който не играх в Шампионската лига, спечелих Лига Европа. Това е добър рекорд”, заяви португалецът.

Жозе Моуриньо никога не се е провалял на този етап в турнира, докато водеше тимове на Порто, Челси, Интер и Реал Мадрид, както и Манчестър Юнайтед сега.

Специалистът е печелил надпреварата с Порто и Интер, докато с „червените дяволи“ триумфира в Лига Европа през сезон 2016/17.

Задръжките на Моу паднаха след гола на Фелаини

Косата може и да я няма, но свети Фела бди над Юнайтед

„Това е добра, много трудна група, да се класираш с един мач, определено е добре. В представянето ни имаше много добри и много разочароващи аспекти. Това е такъв мач, в който ако не вкараш в първата минута, ще има различно представяне“, коментира Моуриньо.

Португалецът похвали и вратаря си, благодарение на когото тимът спечели: „Единственото му спасяване беше феноменално.“