Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо опроверга информациите, че крилото на отбора Алексис Санчес сам е пожелал да бъде продаден през януарския трансферен прозорец.

За всички е очевидно, че 29-годишният играч дори не може да се доближи до формата, която демонстрираше с екипа на Арсенал. Дотук през сезона Санчес има само 1 гол за „червените дяволи”, а в родината му се появиха информации, че той се бори с депресия.

Напоследък се носят слухове, че южноамериканецът се опитва да си издейства трансфер в ПСЖ просто за да избяга от тягостната обстановка. „Не мисля, че това е така, защото той не ми е казвал, че иска да напусне или че не е щастлив тук”, заяви Моуриньо, цитиран от FourFourTwo.

„Дали бих му попречил, ако поиска да си тръгне в даден момент? Не. Това все пак съм аз. Това е лична черта, която е свързана с моята философия”, добави португалецът.

Алексис Санчес дотук е взел участие в 12 шампионатни мача за Юнайтед, като освен едничкия си гол има и 2 асистенции. В Шампионската лига е изиграл още 4 мача, в които  също не е вкарал.

В Арсенал по време на сезон 2016/2017 (последният му пълен като футболист на "топчиите" - б.р.) Санчес постигна актив от 24 гола и 10 асистенции в 38 мача. Въпреки че числата в момента не работят в полза на неговия подопечен, Моуриньо вярва, че много скоро чилийският футболист ще покаже истинското си лице.

„Той става по-добър точно както и целият тим. Когато играе, той ни придава идентичност, своето желание да се представи добре в името на колектива. Алексис опитва да се адаптира към нашия футбол, като и обратното. Дали може да се справя по-добре? Това важи за всички в нашия отбор. Аз самият мога да се справям по-добре, Алексис би могъл да стори същото, както и останалите футболисти”, заключи Моуриньо преди днешното домакинство срещу Кристъл Палас от 13-ия кръг на Висшата лига.