Футболният специалист Жозе Моуриньо прогнозира кои отбори ще стигнат ди финала на Шампионската лига в тазгодишното издание на надпреварата. Според Специалния Ювентус Барселона ще решат новия клубен шампион на Европа.

Финалът на надпреварата в на 1 юни, като ще се играе на стадион „Уанда Метрополитано“ в Мадрид (Испания).

„Ювентус и Барселона са големите кандидати за Шампионската лига. Всички говорят за Роналдо и Меси, но аз предпочитам да говоря за Ювентус и Барселона. Светът се фокусира повече върху индивидуалностите, но аз си оставам треньор, а футболът е отборен спорт. „Бианконерите“ и „блаугранас“ със сигурност имат опит, талант и по един специален футболист. Нормално, щом тези състави притежават такива необикновени играчи, те стават много добри“, обясни Моуриньо пред France Press.

Жозе Моуриньо

източник: Gulliver/Getty Images

Специалния е без отбор от средата на декември, когато бе освободен от Манчестър Юнайтед. Специалистът не крие, че работата вече му липсва. Той амбиции да се завърне „на сцената“ през лятото.

„Знам какво искам. Не става дума за името на отбора, а за начина на работа в клуба. Знам какво искам и това, което очаквам“, допълни португалецът.

Освен „червените дяволи“ досега в кариерата си Моуриньо е водил още Бенфика, Унао де Лейриа, Порто, Челси (в два етапа), Интер и Реал Мадрид.

Още новини: 

Моу: Зидан? Не мисля, че все още може да говорим за кариера

Моуриньо: Завръщам се!

Жозе Моуриньо се предлага на Ювентус