Футболният специалист Жозе Моуриньо изрази мнение, че все още е рано да се говори за кариерата на треньора на Реал Мадрид Зинедин Зидан. Португалецът изтъкна успехите, които постигна Зизу при предходния си период начело на Кралския клуб, но изрази мнение, че сега французинът започва да прави крачки напред, тъй като пред него стои задачата да изгради отбор, да купува и продава играчи.   

Припомняме, че в първия етап на Зинедин Зидан като старши треньор на испанския колос (от януари 2016 до май 2018 година), той изведе тима до общо 9 трофея, сред които три последователни купи в Шампионски лиги и една титла в Ла Лига. 

„Зидан? Не мисля, че все още можем да говорим за кариера. За кратко време той направи нещо, което никой преди него не бе постигал. Спечели три последователни Шампионски лиги“, обясни пред Canal Plus Моуриньо, който бе спряган за Реал Мадрид преди завръщането на Зизу.

„Зидан е може би най-подходящият човек за Реал“, допълни Моу, който също така изрази мнение, че във втория етап на французина на „Сантаиго Бербнабеу“ започва истинският му път като треньор.

Зинедин Зидан

източник: Gulliver/Getty Images

„Сега започва да прави стъпки напред в кариерата си. Трябва да изгради отбор, да купи и продаде играчи. Трябва да ги тренира и да им предаде своята футболна философия“, обясни Моуриньо.

Специалния все още няма отбор, след като бе освободен от мениджърския пост на Манчестър Юнайтед в средата на декември 2018 година. Според тиражираните информации треньорът е отказал няколко оферти да се завърне, като се твърди, че ще поеме отбор лятото.

Жозе Моуриньо се предлага на Ювентус

„Липсва ми работата като треньор ден след ден. Не мога да го скрия“, откровен бе португалецът.

„Искам да стана шампион в пета лига и да спечеля отново Шампионската лига“, разкри желанията си Моуриньо.

Моуриньо: От Реал Мадрид не са ми давали обяснения, защото не е имало никакви разговори