Много съм щастлив, че изведох Реал Мадрид до една титла, толкова важна за клуба. Невероятно сме горди от постижението си," заяви старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти веднага след края на финала срещу Атлетико Мадрид, спечелен с 4:1.

"Лично за себе си, също съм много щастлив. Казвал съм го много пъти, щастието е да носиш щастие на хората, които следват стъпките ни ден след ден. А феновете на Реал са щастливи, затова ние също сме щастливи," добави Анчелоти.

От своя страна старши треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне сподели след загубата, че чувства предимно "горчивина".

Въпреки че изпусна нервите си в продълженията, Симеоне се овладя впоследствие, и поздрави джентълменски победителите, а след това отказа да коментира съдиите или съперника.

"Не съм тъжен. Чувствам горчивина, защото не постигнах целта си. Сега вече съм по-спокоен, и ситуацията отмина. Мачът свършва, когато реферът свири, няма какво повече да добавя," заяви Симеоне. Той бе ядосан от петте минути продължение на редовните 90, в които Атлетико получи изравнителен гол за 1:1.

"Надявам се, че Варан ще се поучи от тази случка. Той е страхотен футболист с голямо бъдеще," добави Симеоне за още един инцидент - спречкване с младия защитник на Реал Рафаел Варан.

"Реал Мадрид бе по-добър през второто полувреме. Умора имаше за всички, но те просто бяха по-добри. Опитах се да накарам отбора си да продължи да се бори през целия мач, и се гордея с футболистите си. Бяхме затворени и нямахме изход. Футболът е невероятен точно по тази причина. Учи ни, че в края на краищата, най-важно е да победиш," продължи Симеоне.

"Няма да плачем, че сме загубили, гледаме напред, и се готвим за новия сезон. Това е част от играта, има и двете възможности. Ние дадохме всичко от себе си, и хората знаят, че Атлетико може да побеждава," добави наставникът.

"Спечелихме една фантастична титла, и бяхме много близо да вземем и този трофей, което е добре за нас," отбеляза Симеоне.

Той завърши с обяснение за титулярното място на контузения Диего Коща: "Аз нося отговорността за това решение. Сгреших, но тази вечер той не бе в доброто състояние, което видяхме на последната тренировка."