Талантът на Рома Николо Дзаниоло призна, че изобщо не е очаквал в толкова ранен етап от кариерата си да вкара 2 попадения в елиминационен мач от Шампионската лига.

19-годишният талант, който пристигна в Рим през лятото като част от сделката за продажбата на Раджа Наинголан в Интер, до снощи нямаше попадение в най-авторитетния клубен турнир на Стария континент, като вкара двете си попадения за победата 2:1 срещу Порто в рамките на 6 минути. По този начин Дзаниоло стана най-младият италианец за всички времена, съумявал да отбележи два гола в един мач от ШЛ/КЕШ.

„Това беше невероятна нощ. Аз оставам без думи. Никога не съм очаквал подобно нещо”, заяви Дзаниоло.

„Предстои ни реванш (на 6 март – б.р.), не трябваше да допускаме техния гол и сега трябва да мислим като отбор. Като цяло не допуснахме Порто да създаде каквито и да било положения, трябва да направим същото и в реванша, ако искаме да се класираме напред. Аз работих много здраво, но винаги го правя с мисъл за отбора.”

„Да отпразнувам попадението с феновете беше необикновено чувство. Не бих могъл да го опиша. Надявам се да вкарам още много голове пред тях”, допълни Дзаниоло.