Старши треньорът на Рома Еузебио Ди Франческо заяви след победата с 2:1 срещу Порто в първия осминафинален мач от Шампионската лига, че на реванша „джалоросите“ ще излязат и ще атакуват.

„У нас има съжаление заради резултата, но трябва да поздравя своите футболисти за начина, по който играха. Ние създадохме толкова много положения. В същото време допуснахме съперника много малко пъти до нашата врата. Намерихме и точното време, в което да отбележим головете си“, коментира Еузебио.

„Голът, който допуснахме дори не бе след наша грешка, а се случи странен рикошет. Ние имахме няколко грешки, но те не се оказаха фатални. Единственото лошо е, че срещата не завърши 2:0. Аз съм изключително доволен от представянето на играчите“, добави треньорът на Рома.

„Всеки един от футболистите заслужава адмирации за играта, която отборът демонстрира. Мисля, че с такива мачове само израстваме. Аз казах на Дзаниоло да продължава да играе по същия начин. Той демонстрира заразен ентусиазъм, което е много важно. Ние имаме играч, който притежава страхотен талант и много се радваме за него“, продължи той.

„Загубите също ни помагат да израстваме. Те ни показват от какво може да се учим. Ние нямаше да знаем как да се справим, ако не бяхме загубили с 1:7. Сега съм изключително доволен от играта, защото някои футболисти не играха на традиционните за тях позиции.“

„Мога да кажа, че най-голямата грешка, която може да допуснем на реванша ще бъде да се отбраняваме. Видяхме днес, че най-малкия рикошет може да промени всичко. Балансът е много важен. Хората, които не допускат грешки, в действителност не правят нищо. Ще има грешки и ще израстваме. На реванша мога да гарантирам, че Рома ще атакува“, каза още Еузебио Ди Франческо.