Суперзвездата на Пари Сен Жермен - Лионел Меси, е в страхотна форма през този сезон, а снощната победа със 7:2 над Макаби Хайфа от груповата фаза на Шампионската лига само потвърди това. Аржентинецът се разписа на два пъти в мача и подобри един от рекордите в турнира. Меси вече е най-възрастният футболист с два гола и две асистенции в един мач от надпреварата.

35-годишният нападател е все по-близо и до Кристиано Роналдо, който оглавява класацията за най-много попадения в историята на Шампионската лига. Португалецът има 140 гола, а Меси вече е със 129. Трети е Роберт Левандовски (91), следван от Карим Бензема (86).

През настоящия сезон Меси има 11 гола и 12 асистенции в 16 официални мача. През миналата кампания той завърши общо с 11 попадения във всички турнири.

БГНЕС
21 снимки

Любопитен е и друг статистически факт. Всеки от последните 18 гола на ПСЖ в Шампионската лига е дело на триото Меси - Неймар – Килиан Мбапе. Аржентинецът изравни и личното си постижение за най-дълга серия от поредни мачове без загуба - 31. В тях балансът му е 25 победи и 6 равенства.

Показателно за феноменалната форма на Меси е и това, че той е първият футболист в топ 5 първенствата на Европа с двуцифрени показатели през сезона като голове и асистенции.