Звездата на Барселона Лионел Меси е здрав и напълно готов за предстоящото гостуване на Олимпиакос от груповата фаза на Шампионската лига.

Аржентинският футболист завърши гостуването на „Сан Мамес“ на Атлетик Билбао със съмнения за разтежение и се наложи да премине медицински прегледи, след като отборът се завърна в Барселона.

След направените изследвания стана ясно, че състоянието на Меси е оптимално и той няма контузия.

Андрес Иниеста очаквано остана извън групата на Барселона за гостуването в Атина, тъй като капитанът на каталунците продължава да се възстановява от мускулната травма, която го извади от игра и за срещата на „Сан Мамес“.

Хавиер Масчерано, който пропусна гостуването в Билбао, тъй като бе болен от грип замина с отбора за гръцката столица.

Томас Вермален също се завърна в състава на Ернесто Валверде за визитата на Олимпиакос.

Очаквано отново извън плановете на Валверде останаха Алеиш Видал, Арда Туран, както и продължаващите да се възстановяват от контузии Рафиня Алкантара и Усман Дембеле.

Барселона без капитана и в Шампионска лига

Валверде определи група от 20 футболисти на Барселона за гостуването на Олимпиакос. В нея бяха включени и двама от юношите на тима Карлес Аленя и третият вратар Ортола.

Групата на Барселона: Тер Стеген, Силесен, Ортола, Семедо, Ракитич, Бускетс, Денис Суарес, Луис Суарес, Меси, Масчерано, Паулиньо, Деулофеу, Алкасер, Алба, Дин, Роберто, Гомеш, Умтити, Вермален и Аленя.