Звездата на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе заяви, че с наличието  на съотборници като Лионел Меси и Неймар, за него е по-важно тримата да си сътрудничат успешно на терена и така отборът да печели, отколкото френският национал да вкарва повече попадения за себе си.

„Разбира се, че статистиката е важна за мен, защото това е нещо, което остава във времето. Въпреки това смятам, че за да влезеш в историята, ти е необходимо още нещо - да създаваш вълнение. Но статистиката също е фактор за това. Когато гледаш числата, те не лъжат. Те отразяват определени въздействие, присъствие и постоянство. Не става въпрос само за това. Когато вкарваш голове, ти го правиш за целия отбор, а не само за себе си. Аз съм късметлия, защото съм в тим, в който имам най-добрите условия за игра. Аз се отплащам на отбора, но също така и той на мен“, каза Мбапе в интервю за клубния сайт на парижани.

„Вярно е, че когато имам толкова влиятелни съотборници, е по-трудно да работя за моята статистика. Става въпрос за равновесие. Когато имаш чудесни играчи около себе си, най-важното нещо е те да са щастливи, защото ти също ще извлечеш полза от тях. Дори и да не вкарваш, ти ще се наслаждаваш и ще печелиш трофеи, защото ние затова сме тук. Разбира се, когато играеш заедно с футболисти като Лионел Меси или Неймар, не можеш да стреляш всеки път, щом топката е в теб. Това не е възможно. Ти трябва да знаеш как да подаваш на твоите приятели и да им угаждаш. Това е напълно естествено, защото това са играчи, които ще допринасят и ще ни помагат да печелим. Сега предимството е, че хората не знаят дали ще стрелям, или ще подам топката, докато преди това всички очакваха, че ще отправя удар: „Килиан е голмайсторът на отбора, той ще стреля“. Сега обаче сме много по-непредвидими. Различно е и точно това имам предвид, когато говоря за зрялост. Пораснах и осъзнах, че подаването на топката няма да ме спре от това да бележа голове“, сподели французинът.

„Миналата година беше чудесна за мен в индивидуален план. Вкарах над 40 попадения, бележех в Шампионската лига и бях голмайстор на календарната година, но не спечелихме нито титлата, нито ШЛ. Така че накрая се питаш дали си струва да вкараш 50 гола, ако не си спечелил. Така че нека кажем, че този път предпочитам да бележа по-малко и да давам по-малко асистенции, но да спечеля титлата и ШЛ. Головете са хубаво нещо, разбира се, но ако не печелиш, не си напълно щастлив. Затова истинската цел е да печеля трофеи, това е най-важното нещо. В момента сме на прав път, защото все още сме в спора за трофеите във всички състезания. Очакват ни големи мачове, за които трябва да се подготвим“, заяви още Мбапе.