Нападателят на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе се надява да впише името си в историята на френския клубен футбол с титла в Шампионската лига. Парижани излизат тази вечер в Лисабон във финала на най-престижния европейски клубен турнир срещу Байерн Мюнхен в преследване на първия си трофей от надпреварата.
 
"Това е нашата възможност да се присъединим съм елитната група отбори, печелили Шампионската лига. Знаем качествата си, какъв голям клуб сме и колко израснахме в последните години. Винаги трябва да се сравняваш с най-добрите, ако искаш да бъдеш един от тях. Ще видим какво ще стане на финала, но ние искаме купата", коментира Мбапе, който спечели световната титла с Франция през 2018 г.
 
"Това е причината да дойда в клуба. Исках да напиша история за френския футбол. Имам още един шанс за това. Ще бъде невероятно да спечелим, това е моята мисия", допълни той.
 
Мбапе, Неймар и Анхел Ди Мария оформиха изключително нападателно трио, което през този сезон помогна на парижани да стигнат до първия си финал в Шампионската лига, след като клубът беше закупен през 2011 г. от катарските собственици, които инвестираха над 1 милиард долара досега.
 
ПСЖ се надява да стане вторият клуб от Франция след Олимпик Марсилия през 1993 година, който печели Шампионската лига.