Звездата на Пари Сен Жермен - Килиан Мбапе, изигра отличен двубой и почти собственоръчно донесе успеха на своя тим в гостуването на Реал Сосиедад от 1/8-финалите в Шампионската лига. Той отбеляза и двата гола в мача за успеха с 2:1 и така помогна на парижани да се класират за следващата фаза на турнира. След срещата той сподели, че тимът му е изпълнил отлично първоначалния си план за мача.

„Наистина сме щастливи. Това бе целта ни. Искахме да се класираме, но искахме и да победим. Имахме план, който бе ясен и успяхме да вкараме ранен гол. Почти не бяхме поставени под напрежение, ако не броим заключителните минути на двубоя. Знаехме, че не можем да се отпускаме в нито един момент. Ако съперникът пръв бе вкарал, това щеше да отвори мача и те щяха да ни притиснат с помощта на феновете си. Затова бе важно да убием надеждите им възможно най-рано. Това и направихме и отново ще играем на 1/4-финалите“, сподели Мбапе.

Gulliver/GettyImages
31 снимки

Говорейки след нулевото равенство срещу Монако в петък, старши треньорът Луис Енрике разкри, че решението му да извади Мбапе е било тактическо и заяви, че парижани трябва да свикнат да играят без Мбапе, като се има предвид, че капитанът на Франция обяви, че ще напусне отбора след изтичането на договора му в края на сезона.

В събота Мбапе и Луис Енрике проведоха „конструктивни“ разговори лице в лице, за да разрешат влошаващата се ситуация. Мястото на Мбапе в титулярните 11 беше под съмнение преди сблъсъка срещу Реал Сосиедад във вторник, но той започна от първата минута и направи разликата. След мача Мбапе каза, че противно на някои информации във френските медии, той няма проблем с Енрике.

„Нямам проблем с треньора. Всичко е наред между мен и него. Имам проблеми, но мениджърът не е един от тях”, заяви нападателят.