Вратарят на Байерн Мюнхен - Мануел Нойер, говори на прескоференция преди утрешното домакинство срещу Галатасарай в Шампионска лига. Това ще бъде първи мач в турнира през този сезон за стража. 

“Щастлив съм, че се върнах и отново играя първите си мачове, и се радвам, че нещата се получиха толкова добре. Разбира се, тялото ми реагира донякъде след срещите, това е нормално. Винаги съм се чувствал много добре преди мачовете. След това винаги е важно да се грижиш добре за всичко. Много съм щастлив, че утре отново ще играя в Шампионската лига, при това в такъв страхотен мач, у дома пред нашите фенове срещу Галатасарай”, започна той.

“В събота изиграхме много добър мач в дълги периоди от време. Имахме добра структура и играхме с контрол и концентрация. Беше важно, че бяхме добри от самото начало. Играхме добре, възползвахме се от инерцията по време на мача и направихме своя удар. Като цяло, що се отнася до сезона, сме на прав път, с изключение, разбира се, на отпадането за Купата”

"С Нагелсман сме в контакт и разговаряхме и след мача в Дортмунд. Разбрахме се, че няма да пътувам за следващите мачове с националния отбор и вместо това ще използвам времето тук. Говорихме открито за всичко. Ще направя всичко възможно, за да се върна в националния отбор през следващата година. Амбициозен съм и винаги искам да бъда на терена - независимо за кой отбор играя".

Нойер похвали и конкурента си на вратата в Байерн Свен Улрайх: “Не знаем какво ще се случи в бъдеще. Ако аз съм извън игра, Улрайх веднага ще играе. Аз съм голям негов фен. Той винаги се е справял с работата си изключително добре. Щастливи сме, че го имаме в отбора като човек и като вратар с неговите качества".