Садио Мане бе избраният играч от Юрген Клоп, който да говори преди дуела на Ливърпул срещу Ред Бул Залцбург, втори мач за двата тима в групите на Шампионска лига. Донякъде изборът бе логичен, тъй като сенегалецът игра между 2012-а и 2014-а за австрийския хегемон, след което премина на Острова в Саутхемптън.

Изказването на нападателя стартира интересно, след като журналист го запита какво избира да спечели с „червените” – Премиър лийг или отново Шампионската лига. „Добър въпрос е това, но аз ще кажа и двете, тъй като целите ни са върху тези две надпревари. Искаме да спечелим титлата в Англия и да защитим успешно Шампионската лига. По-добри сме от миналия сезон и работим много здраво всеки един ден”, коментира Мане.

№10 в Ливърпул бе попитан и за отношенията му с Мохамед Салах, след като двамата влязоха в индиректен сблъсък при победата с 3:0 срещу Бърнли.

„Тези неща се случват във футбола. Бях разочарован, защото всеки иска да вкарва още голове. За отборът най-важното е да се вкарват колкото се може повече, но ние сме приятели. Всичко е забравено и вече е зад нас”, с усмивка коментира Мане.

„Този мач ще бъде специален за мен. Играх в Залцбург две години и половина и съм сигурен, че те са готови за мен. Аз също ще бъда готов за тях добре и ще се радвам да се срещна с някои мои бивши съотборници. Същевременно ще се радвам Ливърпул да победи”, коментира още Садио Мане.