Манчестър Сити пристига на „Рамон Санчес Писхуан“ с надеждата да успее да спечели три точки и да започне обнадеждаващо тазгодишната си кампания в Шампионска лига. Мачът е днес с начален час 22:00 и може да го наблюдавате на живо по MAX Sport 2.

Пеп Гуардиола ще бъде изправен пред трудното предизвикателство да гостува на Севиля в Андалусия със значителни проблеми в отбрана. Срещата за „гражданите“ ще пропуснат контузените Кайл Уокър и Джон Стоунс, както и Аймерик Лапорт. Това ще принуди Гуардиола да започне в отбрана с Аке, Диаш и Кансело, но по-важният въпрос е кой ще е четвъртият в защита. Спекулира се, че новото попълнение Аканджи може да направи дебюта си днес, а другият вариант е младият испанец Серхио Гомес да играе като краен бранител. Формата на Манчестър Сити като гост в последните пет мача е далеч от убедителна, като „гражданите“ са записали едва една победа в последните си пет срещи.

Севиля, от друга страна, претърпя сериозна загуба в последното си домакинство от Барселона с 0:3 и феновете ще очакват различна игра и резултат от последната им среща. За Хулен Лопетеги няма да са на линия Оливер Торес, Маркао, както и офазнивният полузащитник Корона. Андалусийци са известни с великолепното си представяне в Лига Европа, но сега ще опитат да направят следващата крачка, показвайки, че мястото им е в „турнира на богатите“.