Треньорът на ПСЖ Луис Енрике коментира слуховете за напускането на нападателя на парижани Килиан Мбапе в края на сезон 2023/24.

„Очевидно бъдещето на Килиан Мбапе не е свързано с ПСЖ, така че ще трябва да тестваме тактиката с други играчи“, призна Енрике, цитиран от журналиста Фабрицио Романо.

По-рано беше съобщено, че Мбапе вероятно ще напусне ПСЖ в края на сезона, когато изтича договорът му с клуба. Очаква се той да стане играч на Реал Мадрид. През този сезон Мбапе изигра 34 мача във всички турнири, вкара 34 гола и направи 7 асистенции. Порталът Transfermarkt оценява 25-годишния нападател на 180 милиона евро.

Gulliver/GettyImages
31 снимки

Луис Енрике отрече за скандал между двамата и коментира представянето на играча срещу Реал Сосиедод на пресконференцията след двубоя. ПСЖ спечели реванша с 2:1, като и двете попадения реализира именно френският национал, а парижани продължават към четвъртфиналите на Шампионската лига.

"Килиан винаги е важен за нас. Нямам проблем с него, просто гледам кое е най-доброто за отбора. Днес той бе невероятен, раздаде се за съотборниците си. Това е добър момент за всички ни. Мбапе няма нужда да бъде напътстван, тъй като той сам знае какво да прави. Днес той действаше в по-фиксирана позиция от обикновено. В повечето случаи той получава повече свобода на действие, но днес имаше задача да действа леко вляво на атаката. Той е абсолютно безпощаден пред гола", обясни испанецът.

"Ние треньорите винаги търсим решения, но всъщност играчите са тези, които играят на терена. Днес моите футболисти се представиха наистина добре, на много високо ниво. Бяха солидни в защита и много ефективни в атака. Това бе добре свършена работа в двата мача", каза за финал специалистът.