Капитанът на Реал Мадрид Серхио Рамос спечели приза за най-добър защитник през изминалата кампания в Шампионската лига. Андалусийският бранител бе един от ключовите хора на Зинедин Зидан при триумфа на отбора в надпреварата, но неговите добри изяви бяха помрачени по време на финала, след като влезе в единоборство с Мохамед Салах.

През първата част двамата се втурнаха за спорна топка, след което паднаха, а при падането Рамос задържа ръката на Салах, след което падна върху нея. Египтянинът получи травма в рамото, която почти не го лиши от участие на Мондиал 2018, а също така не успя да помогне на отбора си във финалната среща, в която Реал надделя с категоричното 3:1.

Бранителят на Ливърпул Деян Ловрен пък реагира негативно на пост в Instagram от УЕФА, които показаха колаж на Рамос, че е новият-стар носител на приза. „Четворката” на Реал триумфира с наградата и в миналогодишната надпревара, а хърватският бранител на Ливърпул се „хвана за главата” с емотикони под поста.

Известен факт е, че Мохамед Салах и Деян Ловрен са много близки приятели, а изявата на Рамос въобще не се понрави на сребърния медалист от Мондиал 2018. Впоследствие мениджърът Юрген Клоп влезе в медийна разправия с Рамос, като и Мохамед Салах направи някой коментари.

Деян Ловрен

източник: instagram.com/championsleague