След като спечели рекордната 13-а титла в ШЛ в своята история, Реал Мадрид бе безапелационния шампион при индивидуалните награди при футболистите по време на жребия на турнира. Кейлор Навас, Серхио Рамос, Лука Модрич и Кристиано Роналдо взеха призовете за най-добри на своите позиции.

Стражът на Реал Мадрид грабна наградата за най-добър вратар през изминалия сезон на Шампионската лига. Костариканецът бе с основна заслуга за рекордната 13-а титла на „белия балет” при триумфа му през миналата кампания, а той пребори конкуренцията на Алисон Бекер и Джанлуиджи Буфон.

Умопомрачителни групи в Шампионската лига!

За най-добър защитник бе избран неговият колега в Реал Серхио Рамос, който спечели в конкуренцията на съотборниците му Марсело и Рафаел Варан.

Маестрото в средата на терена пък е Лука Модрич. Халфът на Реал Мадрид направи вездесъщ сезон в турнира на богатите през 2017/18 и бе един от най-постоянните футболисти на Зинедин Зидан.

Кристиано Роналдо грабна наградата за нападател на турнира. Настоящият футболист на Ювентус отбеляза 14 гола за „кралския клуб” в турнира, за да спомогне на тима да стигне до финала срещу Ливърпул. В последния мач Кристиано бе обезличен и не отбеляза, но вдигна купата с „големите уши” над главата си за пети път в своята кариера.