Централният защитник на Ливърпул Деян Ловрен разкри, че е имал повече от дейно участие в горещите дискусии сред играчите на отбора в съблекалнята между полувремената при победата с 2:1 над Манчестър Сити в четвъртфиналния реванш от Шампионска лига. Хърватският национал разкри, че е крещял на останалите, защото не е бил доволен от това как играеха футболистите пред защитния вал.

Мърсисайдци постигнаха пълен обрат на „Етихад”, където още във втората минута инкасираха гол, дело на Габриел Жезус. След паузата в играта им настъпи видимо подобрение, което доведе до головете на Мохамед Салах в 56-ата и на Роберто Фирмино в 77-ата минути.

Габриел Жезус: Ливърпул заслужено продължава напред

„Ако трябва да съм честен, разкрещях се малко на полувремето”, разкри Ловрен.

„Казах на момчетата да се събудят, защото просто не играехме добре. Казах им, че стоим прекалено прибрани назад. Разбира се, и Юрген Клоп го подчерта, той заяви: „Играете твърде прибрани просто защото не притискате противника”. Той искаше то мен и Върджил ван Дайк да бъдем по-компактни и да и изнесем тима напред. Това беше доста трудно, когато топката беше в притежание на Сити.”

Клоп: Малко играхме и много мрънкахме преди почивката

„Цялата дискусия беше позитивна, нямаше негативен момент. Счетох за нужно да напомня на момчетата, че имат още 50 минути, в които да си спечелят мястото на полуфиналите в Шампионската лига. Нужно бе да покажем повече.”

„Първите 10-15 минути не бяха достатъчно добри. Когато направите равносметка на второто полувреме, ще видите, че Сити пак имаше 2-3 шанса, но нищо сериозно”, допълни Ловрен.