Лео Меси не беше включен в групата на ПСЖ за утрешния мач с Лайпциг от Шампионска лига. Причината за това са болките в лявото коляно, които го измъчват от известно време. В мача срещу Лил (2:1) миналата седмица Меси беше сменен на полувремето, през септември не завърши двубоя с Лион, а сега е извън сметките за сблъсъка с Лайпциг. И все заради това ляво коляно. 

Според Infobae аржентинецът ще пропусне не само тази среща. Той беше контузен в мача на националния отбор на Аржентина с Венецуела на 2 септември (3:1) след брутално влизане на  Луис Адриан Мартинес, който беше изгонен. Оттогава болките му причиняват дискомфорт, въпреки че изигра доста мачове през последните два месеца. Сега обаче 34-годишният Меси е решил да се концентрира върху възстановяването си и затова ще пътува до клиника в Мадрид. Целта е ясна - да е  напълно готов за сблъсъка с Бразилия от квалификациите за Мондиал 2022 на 17 ноември.

Сигурно мнозина се чудят защо Меси е избрал клиниката CEMTRO, където работи Висенте Консехеро - бивш ръководител на медицинския екип  на Атлетико Мадрид. Това е място, което той отлично познава, защото именно там той се възстанови през 2015 г., когато скъса странична връзка на коляното.