Треньорът на Севиля Жулен Лопетеги бе много разочарован от отпадането на 1/8-финалите в Шампионската лига. Андалусииците стигнаха до 2:2 в реванша срещу Борусия Дортмунд, но с общ резултат 4:5 отпаднаха от турнира.

Gulliver/GettyImages
59 снимки

"Имахме шансове да продължим и го заслужавахме. Изиграхме страхотен мач във всяко отношение - в нападение, в защита, показахме много сърце. Жалкото е, че не получихме награда за усилията си. Бяхме по-добри от Дортмунд в три от четирите полувремена. Трудно бе да приемем, че след силното първо полувреме, губехме с 0:1. Продължихме да вярваме и да се борим дори и при 0:2. Затова сме тъжни и разочаровани. Наистина вярвам, че не заслужавахме да отпаднем. Искахме да дадем повод за радост на феновете ни, но явно ще трябва се задоволим с решимостта, характера и гордостта от играта на тима", заяви Лопетеги.

"Мисля, че никой не може да ни упрекне за характера и борбеността и футбола, който показахме. Може да се каже, че без да дадем положение на съперника, губехме с 0:2. Затова твърдя, че характера и решимостта на отбора не може да бъдат поставяни под съмнение", добави още той.