Ливърпул публикува стриктни указания за сигурност на своите фенове преди втората полуфинална среща в Шампионската лига срещу Рома тази вечер. Едно от тях е привържениците на мърсисайдци да не се придвижват пеша от и до стадиона преди и след срещата поради съображения за сигруност.

Рома пак гони дивото, този път срещу Ливърпул и абсурдния Мо

Инструкциите идват след хаоса, предизвикан преди първата среща на "Анфийлд". След нападание от страна на тифози на Рома пред стадиона пострада привърженика на мърсисайдци Шон Кокс, който беше откаран в болница в тежко състояние. Ливърпул разби Рома с 5:2 в първата среща миналата седмица и гледа към първи финал в турнира от 2007 година насам.

Гостите от Англия са призовани да използват шатъл-бусове или подобни услуги, за да стигнат до дома на Рома, където ще се играе срещата.

Коутиньо разправял на всички в Барса, че Ливърпул печели ШЛ

Това се отнася и за пристигащите от Летище Фиумичино. Също така им е подсказано да не пътуват сами, да не носят фланелки на клуба и да не закачат символи на Ливърпул на историческите паметници във Вечния град.

Вратите на стадиона ще бъдат отворени в 18:00 часа местно време и би било добре английските привърженици да стигнат там кoлкото се може по-рано, за да облекчат работата на органите на реда.

"Служители на ФК Ливърпул участват в постоянни дискусии с италианските власти по въпроса как може да бъде гарантирана сигурността на феновете в максимална степен", се казва още на страницата на клуба www.liverpoolfc.com.

Римска окупация, още фенове на Ливърпул се оплакаха

След края на срещата привържениците на гостуващия клуб ще бъдат задържани за по-дълъг период от обикновено на трибуните, след което ще бъдат откарани във Вила Боргезе.

В същото време от градската управа на Рим обявиха, че ще опитат да предпазят максимално историческите паметници в града. Така те се надяват, че няма да станат обект на вандалски прояви от хилядите фенове от Англия, които идват за мача с Рома.

Засилено полицейско присъствие ще има на няколко места в града, които са предполагаеми сборища заради голямото празно простсранство и наличието на заведения. За последно вандалски прояви имаха феновете на Фейенорд (Ротердам)./ БТА