Легендата на Ливърпул Стивън Джерард видя само позитиви за своя тим в класирането на Реал Мадрид за финала на Шампионската лига.

Във вторник вечер „белия балет” устиска за 2:2 срещу германския колос у дома и така с общ резултат 4:3 направи важната крачка към двубоя за титлата, който ще се състои в украинската столица Киев.

Зидан: Кралят на елиминациите

Ливърпул изглежда като по-вероятния противник за срещата на 26-и май, тъй като има аванс о 5:2 реди тазвечершния реванш срещу Рома. В тази връзка Джерард беше запитан дали мърсисайдци трябва да се чувстват по-щастливи от факта, че „лос бланкос” са на финала, а не Байерн Мюнхен. „Предвид това, което видяхме в двата мача, със сигурност е така. Вижте този тим на Ливърпул – той е силен. Момчетата наистина могат да наранят този тим на Реал Мадрид”, коментира Джерард.

Хаштаг мания: Реал с уникална идея за финала

„Говорим си за невероятно постижение – трета поредна година те стигат финала, но този път на моменти имаше и отчаяние. Увиснаха в доста ситуации, защитата им беше тотално разпокъсана. Този отбор на Байерн трябва само да съжалява, защото и в двата мача доминираше, създаде много, много положения и изглеждаше като далеч по-силния съперник”, допълни Джерард.