Вратарят Лорис Кариус ще бъде титуляр в утрешния първи двубой на Ливърпул  в Шампионската лига за сезон 2017/2018. Мениджърът Юрген Клоп потвърди, че залага на германеца за домакинството срещу Севиля.

Салах не тренира с Ливърпул

Дотук през сезона Кариус има само един мач и той бе при 4:0 над Арсенал в 3-ия кръг на Висшата лига. През останалото време мърсисайдци разчитат на Симон Миньоле.

„Това, което мога да споделя, е, че ако нищо не се случи през нощта, то утре Лорис Кариус ще пази на вратата”, коментира Клопо.

„Севиля разполага с цялото ни уважение. Те свършиха невероятна работа през последните няколко години, загубиха спортния си директор и все още са там горе, близо до върха. Те наистина са отбор, който е част от Шампионската лига. Знам срещу кого ще играем утре.”

Лампард: Ливърпул не може да спечели Шампионската лига

Колкото до отпратения заради вирус от днешната тренировка Мохамед Салах, Клоп заяви: „Всички с изключение на Клайн и Адам Лалана изглеждат добре. Отпратихме Мо, това е вярно. Той можеше да тренира, лекарят също го потвърди. После обаче попитах доктора кое ще бъде най-добре за Салах, а той отвърна, че заради възпаленото гърло е по-хубаво да не тренира. Не би трябвало да е сериозно, затова го изпратихме обратно у дома, за да не се разпростира вирусът. Утре го очакваме за нормална тренировка”, коментира Клоп.