Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп потвърди, че звездата на отбора Филипе Коутиньо ще бъде на разположение за мача срещу Севиля от Шампионската лига в сряда.

Бразилският плеймейкър още не е играл за мърсисайдци през този сезон, след като подаде молба за трансфер през лятото, а „червените” отхвърлиха три оферти от Барселона за него. По същото време 25-годишният играч се оплакваше и от болки в гърба, заради които имаше лимитирани изяви за Бразилия в световните квалификации.

Клоп: Коутиньо не е вършил нищо непростимо

Коутиньо е най-скъпоплатеният футболист на „червените” със своята заплата от 150 хиляди паунда седмично, но Клоп реши да не рискува и го остави извън групата за сблъсъка със Сити, приключил с кошмарното 0:5. Сега обаче нещата стоят по друг начин за домакинството срещу Севиля на „Анфийлд”.

„Това бе решение, което взехме с мисъл за целия сезон. Коутиньо се върна от дълъг полет, след две участия като резерва и без да е тренирал в течение на 3 седмици.”

Усмихнатият Коутиньо поднови тренировки с Ливърпул

„Играем в сряда, после играем в събота, а после още играем, играем, играем, играем, играем. Ще бъдем в такава ситуацията през цялото време в предстоящите 3 или 4 седмици.”

Клоп с ново култово изказване за Суарес, Стърлинг и Коутиньо

„Сметнахме, че ще е най-добре да му дадем 3 или 4 дни на пълноценни тренировки, а едва след това да разчитаме на него, а това са много добри новини”, допълни Клопо.