Ливърпул посреща отбора на Аякс на "Анфийлд" в мач от груповата фаза на Шампионска лига. Дубоят започва в 22:00 и ще бъде излъван на живо в ефира на MAX SPORT 4 HD. 

Отборът на Юрген Клоп е разтърсен от много контузии от самото начало на сезона. За "червените" обаче се върнаха Тиаго и Матип, които може и да получат доверие да стартират като титуляри в мача срещу Аякс. Ливърпул претърпя тежка загуба в Италия, срещу Наполи с 1:4 в първия си мач от Група А. След като мача им с Уулвс, през уикенда, бе отменен, то Юрген Клоп имаше допълнително време да прегледа ситуацията в клуба и да потърси решение на проблемите в тима. Списъкът с контузии е много дълъг, за мърсисайдци липсвт - Къртис Джоунс, Наби Кейта, Ибрахима Конате, Окслейд-Чембърлейн, Калвин Рамзи, Джордан Хендерсън и както обявиха вчера от клуба и Анди Робъртсън също ще пропусне сблъсъка в Шампионска лига.

Аякс записа 6 победи от 6 мача в нидерландското първенство, като общо отбеляза 21 гола. Отборът на Алфред Шрьодер разгроми и Рейнджърс с 4:0 в първия си мач от Шампионската лига и като че ли изобщо не им липсва Антони, който премина в Манчестър Юнайтед през лятото. Под въпрос е само защитникът Оуен Вайндал. 22-годишният нидерландец записа два силни мача в началото на сезона, но след това претърпя контузия. 

Двата отбора се срещнаха за последно през 2020 година, отново в груповата фаза на Шампионска лига. Ливърпул взе две победи с 1:0 и завърши на първо място в групата, а Аякс остана трети и изпадна.