Шотландският бранител Анди Робъртсън се завърна към тренировките на Ливърпул във вторник, като на нея беше забелязан и Алекс Окслейд-Чембърлейн. Ливърпул ще играе в Глазгоу срещу Рейнджърс в четвърти мач за двата отбора от групите на Шампионска лига, след като преди седмица победиха съперника на „Анфийлд“, но после дойде поражение с 2:3 от Арсенал във Висшата лига.

Именно по време на загубата с контузии напуснаха Луис Диас, Трент Александър-Арнолд и Жоел Матип, като последните двама ще липсват до две седмици, докато колумбиецът най-рано до Коледа.

Все пак Робъртсън е излекувал проблема в своето коляно, което получи по време на злополучния мач срещу Наполи и вече тренира на базата в Къркби. Очаква се левият защитник да е в групата за гостуването в Шотландия, като в нея трябва да попадне и Къртис Джоунс.

При Окслейд-Чембърлейн не е точно така, макар той да проведе упражнения с топка, но се очаква да бъде пазен поне до ноември в следствие на контузия в аддукторите. Неговата тренировъчна програма е по-различна от лекарите на отбора, но се виждат позитивни стъпки във възстановяването му.