Скандал между легенди на нидерландския футбол се разгоря преди днешното гостуване на ПСВ в Глазгоу за първия мач от плейофите за влизане в групите на Шампионска лига. 
 
Една от великите фигури на тоталния футбол от 70-те и легенда на Фейенорд - Вим ван Ханегем,  разкритикува стила на игра на ПСВ, както и една от звездите на тима - Коди Гакпо. 23-годишният нападател е проектонационал, а цената му според клуба е близо 50 милиона евро.
 
"Коди? Дано тези, които са искали да го купят, не са гледали двата мача с Монако (в миналия кръг на квалификациите в Шампионската лига - б.р.). Той не показа нищо. И не го виждам изобщо във важните мачове. Да, много е добър срещу Го Ахед Ийгълс, разбира се. Но като цяло - не ме убеждава. Нито пък отборът му. Трудно го гледам дори по телевизията, няма никакъв стил и футбол", каза Ван Ханегем. 
 
Треньорът на ПСВ - Рууд ван Нистелрой не пропусна да му отговори. 
 
"Уважавам белите му коси и всичко, което е сторил на терена. Не мисля обаче, че мнението му за нашия отбор е важно", коментира дългогодишният голаджия на ПСВ, Манчестър Юнайтед, Реал и Нидерландия.