Нюкасъл продължава да се надява на футбол с марка Шампионска лига през следващата кампания. Въпреки че серията на „свраките“ от 5 поредни победи бе спряна през уикенда, Еди Хау и компания мечтаят за участие в най-силния европейски клубен турнир. Спокойно можем  да кажем, че при успех срещу Тотнъм през идния уикенд, Нюкасъл определено ще направи една огромна крачка към завършване в топ 4 в края на сезона.

19 снимки

„Джордитата“ обаче гледат мач за мач, а сега Еди Хау получи поредната доза заслужени комплименти. Този път силните думи дойдоха от легендата на Нюкасъл Шей Гивън. Според стража, всичко, което клубът постига се дължи на мениджъра и феновете трябва да бъдат истински благодарни на Хау и целия отбор за впечатляващия сезон.

„Вижте, едва ли някой прави трагедии от една загуба. През уикенда, Астън Вила просто беше по-добрият отбор на терена и заслужено спечели. Няма как постоянно Нюкасъл да е на топ ниво, всеки един отбор има своите спадове и е невъзможно непрекъснато да побеждаваш. Аз искам за пореден път да изразя своята огромна благодарност към Еди, защото той върши страхотна работа. Смятам, че Нюкасъл дължи всичко на него, защото мениджърът прекрасно знае какво прави и е напълно наясно с нещата. Не видях нито веднъж от началото на кампанията Еди да лети в облаците или да казва някакви силни думи. Хау просто изгради един отбор, който всеки мач излиза за победа и се бори на терена за своите цели. Аз силно вярвам, че Нюкасъл ще играе в Шампионската лига през идния сезон, нещо, което ще бъде едно чудесно постижение за всички фенове. До края на сезона обаче има още работа за вършене, но определено съм оптимист и вярвам, че най-доброто предстои“, коментира бившият ирландски национал.