Аржентинският нападател Лаутаро Мартинес е щастлив, че е помогнал за класирането на Интер на полуфиналите в Шампионската лига. Та м“нерадзурите“ ще се изправят срещу своя градски съперник Милан в битка за място на финала.

Аржентинецът вкара гол и асистира за още едно от попаденията за Интер при равенство 3:3 срещу Бенфика.

"Много съм щастлив и горд да представям този прекрасен клуб. Щастлив съм за семейството си и изпращам голяма прегръдка за брат ми, който контузи коляното си, така че това е за него", коментира Лаутаро Мартинес пред Amazon Prime Video Italia.

Gulliver/GettyImages
40 снимки

Мартинес не бе успял да се разпише в последните си девет мача, така че остана доволен, че прекъсна негативната серия, но заяви "Има и такива моменти във футбола, понякога топката влиза във вратата, а друг път - не".

"Сблъсъкът с Милан е много специален. Знаем какво означава да играем дерби в полуфиналите на Шампионската лига. Но първо трябва да се реваншираме в Серия А и след това ще мислим за Шампионската лига", добави Лаутаро Мартинес.

"Винаги играя, за да печеля. Вече сме на полуфиналите и това е една постигната цел. След много години клубът заслужава да бъде тук", каза още аржентинският национал.