Нападателят Лаутаро Мартинес не скри своите огромни съжаления за допуснатия обрат срещу Барселона в Шампионската лига. Аржентинецът, който даде аванс от 1:0 на „нерадзурите”, вярва, че неговият тим е заслужавал да победи на „Камп Ноу”.

Само две минути след началото на мача Мартинес попари „блаугранас” насред техния дом. През втората част обаче домакините заиграха по-добре и успяха да обърнат събитията до 2:1 след два великолепни гола на Луис Суарес.

Според 22-годишния Мартинес Интер е предоставил прекалено много пространство на Лионел Меси след паузата и оттам статуквото на терена е започнало да се преобръща в полза на каталунците. „Моят гол не бива да се взима под внимание. Трябваше да спечелим този мач и се справяхме много добре, ала мачът завърши по много горчив начин”, коментира острието.

„Трябваше да се възползваме от повечето си шансове. Меси е най-добрият играч в света и Барселона е труден за побеждаване, когато той е на терена. Нямаш право да му оставяш и сантиметър място, защото иначе мачът излиза извън твоя контрол”, добави Мартинес.

Сега за Интер на дневен ред е голямото дерби в Серия А срещу Ювентус. „Нерадзурите” ще бъдат домакини в най-очаквания сблъсък от 7-ия кръг на калчото, който ще се играе на 6 октомври от 21,45 часа българско време.