Старши треньорът на РБ Лайпциг - Юлиан Нагелсман, позволи на играчите си да отидат на плаж или на басейн в хотела в Лисабон днес, преди да подновят подготовката си за полуфинала на Шампионската лига. Сблъсъкът във вторник срещу Пари Сен Жермен е може би най-важният мач в кратката история на клуба, подкрепен от производителя на енергийни напитки "Ред Бул".

След обяда и вечерята футболистите получиха избор как да прекарат свободното си време в хотела в покрайнините на португалската столица.

"Определено е вълнуваща задача. Все още мисля, че ако имаме наистина добър ден както срещу Атлетико, с малко късмет, бихме могли да спечелим мача. Но това, че ПСЖ са фаворит е очевидно", заяви полузащитникът Марсел Забитцер.

26-годишният австриец Забитцер се надява, че той и съотборниците му ще успеят да се класират на финала.

"Ще бъде уникално преживяване за нас. Готови сме за това", добави той.

Победата над Атлетико Мадрид на четвъртфиналите удължи престоя на РБ Лайпциг в турнира, който се играе на турнирен принцип в един мач в Лисабон и без публика поради пандемията от коронавирус.

"Настанени сме в красив хотел на две или три минути от плажа. Вече бяхме там веднъж или два пъти. Не ни е скучно", каза Забитцер.