Защитникът на РБ Лайпциг Даю Упамекано, който бе трансферна цел за няколко отбора от Висшата лига, официално подписа нов тригодишен договор с германския клуб.

21-годишният френски централен бранител имаше само една година от предишната си сделка, която също включваше клауза за освобождаване в размер на 60 милиона евро, но той удължи престоя си в Лайпциг до 2023 година.

Gulliver/GettyImages
44 снимки

И Манчестър Юнайтед, и Манчестър Сити се интересуваха от Упамекано, докато Арсенал също беше силно свързан с младежкия национал на Франция. Байерн Мюнхен, както и редица испански тимове също следяха ситуацията около него.

„Чувствам се като у дома си тук, в Лайпциг. Имахме добри разговори, които ми показаха, че удължаването на договора ми беше правилното решение за мен. Нашият млад и гладен за успехи състав е част от амбициозен клуб. Искам да направя следващата стъпка с Лайпциг и да постигна целите си, защото съм убеден в начина, по който играем нашия футбол. Аз съм в Лайпциг повече от три години и продължавам да се подобрявам, заедно с отбора. Смятам, че Юлиан Нагелсман е треньор, който може да ме изведе на следващото ниво", заяви Упамекано, след като преподписа. 

Той има 111 участия за Лайпциг след пристигането си от РБ Залцбург през януари 2017 година.