Темата с оставката на Роналд Куман отново излезе на преден план след срамната загуба на Барселона с 0:3 от Бенфика в Шампионската лига. Треньорът бе лаконичен и заяви, че бъдещето му на "Камп Ноу" не е в неговите ръце. 
 
„Не искам да отговарям на въпроса за моето бъдеще, защото не е в моите ръце. Въпреки че съм наясно, че треньорът в крайна сметка е виновен", заяви Куман.
Според Diario Sport ръководството на Барса няма да бърза с уволнението на Роналд Куман. Очаква се обаче тази вечер да бъде обсъдена ситуацията в отбора, включително и бъдещето на треньора.
 
Куман призна, че му е трудно да приеме загубата с 0:3 от Бенфика. Според него резултатът не отговаря на показаното от двата отбора в мача. 
 
"Трудно ми е да приема този резултат. Не смятам, че той отговаря на мача, който гледахме. Макар да получихме ранен гол, смятам, че стояхме добре до 2:0. Играчите на Бенфика бяха силни физически и много бързи. Създадохме доста добри положения за гол, но не вкарахме. Фактът, че Бенфика реализира голяма част от малкото си голови възможности, направи разликата между двата отбора.
 
Няма смисъл от сравнения с отбора на Барселона от предишните години. Мога единствено да кажа какво мисля за своята работа в клуба - чувствам подкрепата на играчите и съм доволен от тяхното отношение", заяви Куман.