Отборрът на Бенфика буквално разнищи Барселона, записвайки победа с 3:0 в дуел от група “Е” на Шампионската лига, игран на "Естадио Де Луш". Домакините взеха аванс още в 3-та минута. В 69-та минута Рафа Силва реши всичко в срещата. Крайният резултат беше оформен от Дарвин Нунес в 79-та минута от дузпа. 

24 снимки

Срещата започна по вихрен начин за португалците, които взеха аванса след едва 3 минути игра. Дарвин Нунес порази вратата на Марк-Андре Тер Стеген след страхотен индивидуален пробив. 

Играчите в жълто можеха да изравнят в 10-ата, но Люк де Йонг направи рядко срещан пропуск. С нисък пас Френки де Йонг елиминира вратаря и за нападателя остана само да насочи топката в опразнената мрежа, но Лукас Верисимо успя да избие. 

Барса продължи да натиска и в 27-ата Мемфис пропусна да изравни от ситуация, при която срещу себе си имаше само един защитник и стража. В 30-ата Люк де Йонг отново се провали от изгодна ситуация, стреляйки в аут, макар да останаха съмнения за засада при атаката.

Второто полувреме едва не започна като първото - с ранен гол за домакините. Далечно подаване в 52-ата подлъга Тер Стеген да напусне наказателното си поле, но той беше изпреварен от Нунес, който го подмина и шутира, но кълбото се отби в страничната греда. 

Люк де Йонг продължи да вбесява запалянковците на Барселона, след като в 56-ата минута не успя да вкара от по-малко от метър, макар в ситуацията да беше маркирана засада. 

Двадесет минути преди края на мача обаче нещата вече изглеждаха решени. Рафа Силва се възползва от поредния колеблив миг в отбраната на Барса, за да нанесе втори решителен удар - 2:0. Срамът за Роналдо Куман и неговите играчи беше оформен в 79-та минута, след като Дарвин Нунес оформи класическото 3:0 за португалския гранд насред "Де Луш". 

В последните минути кошмарът за Барса стана пълен, след като Ерик Гарсия си изкара червен картон в 87-та минута. 

Бенфика - Барселона 3:0

1:0 - Дарвин Нунес (3)

2:0 - Рафа Силва (69)

3:0 - Дарвин Нунес (79, дузпа)

Ето и съставите на двата тима:

Бенфика: Одисеас, Верисимо, Отаменди, Вертонген, Валентино, Вайгъл, Жоао Марио, Грималдо, Рафа, Нунес, Яремчук

Барселона: Тер Стеген, Араухо, Гарсия, Пике, Дест, Бускетс, Френки Де Йонг, Роберто, Педри, Депай, Люк Де Йонг