Сблъсъкът на Челси с Ювентус в Шампионската лига в сряда вечер е перфектната възможност лондонският клуб да преоткрие атакуващия си ритъм и да отговори на загубата с 0:1 от Манчестър Сити във Висшата лига през уикенда. Това заяви защитникът на "сините" Андреас Кристенсен.

Постройката на Челси 5-3-2 беше избрана, за да затрудни и изненада Сити, но предложи много малко, освен солидност в защита.

"Това е перфектният мач, за да отговорим", заяви Кристенсен пред клубния сайт преди пътуването за Италия. "Не беше добре да губим мача, но имаме друг, който идва много бързо и също е тежък. Мачът ще е много труден, но е и перфектна възможност да се завърнем към футбола, който искаме да играем и начина, по който искаме да изглеждаме", каза датчанинът.

Кристенсен е убеден, че актуалният носител на купата на Шампионската лига Челси не е дефанзивен отбор.

"Показахме в някои от предишните ни мачове, че можем да играем и с петима, и с трима в защита, и го правим качествено. Искаме да играем атакуващо", завърши Кристенсен.

Челси стартира с трудна победа с 1:0 над Зенит на "Стамфорд Бридж" в групата, докато Ювентус победи Малмьо категорично с 3:0.