Най-скъпата покупка в историята на Барселона Филипе Коутиньо има ясен фаворит за спечелването на Шампионската лига през този сезон и това е бившият му тим Ливърпул. Според испанските медии бразилецът споделил пред не един и двама съотборници, че мърсисайдци – които още не са сигурни финалисти – ще вдигнат купата с големите уши.

Рома пак гони дивото, този път срещу Ливърпул и абсурдния Мо

Във вторник вечер Реал Мадрид окончателно прекърши Байерн Мюнхен в другата полуфинална двойка след 2:2 на „Сантиаго Бернабеу” в испанската столица. Така след 4:3 общ резултат „лос бланкос” за трети пореден сезон ще играят за най-ценния трофей в европейския клубен футбол.

Ливърпул излиза тази вечер за своя реванш срещу Рома. „Червените” гостуват на „Олимпико” със солиден аванс от 5:2. Очевидно Коутиньо не се притеснява, че доскорошните му съотборници могат да допуснат същата грешка като тази на Барселона. „Блаугранас” с лека ръка проиграха победата си с 4:1 у дома и напуснаха турнира след загуба с 0:3 в Италия. Рома се нуждае от същия резултат, за да отстрани „червените”.

Джерард: Победата на Реал Мадрид е добра новина за Ливърпул

Коутиньо не само, че не вярва във възможността светкавицата да удари два пъти на едно и също място, но е повече от сигурен, че стигне ли до финала, Ливърпул ще надвие Реал Мадрид.  25-годишният бразилец е споделил разсъжденията си първо с Жерар Пике, а после и с няколко други момчета от съблекалнята.