Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп беше много щастлив след класирането на своя тим за елиминациите в Шампионската лига. „Червените” надвиха с 1:0 Наполи у дома в последния си мач от груповата фаза, а това им беше достатъчно, за да изместят италианците от второто място в група С.

Мохамед Салах вкара единственият гол на „Анфийлд” още през първото полувреме, а в даденото от съдията 4-минутно продължение вратарят Алисон Бекер съхрани победата с удивително спасяване очи в очи срещу Аркадиуш Милик.

„Още съм изпълнен с адреналин. Този мач беше поразителен. Момчетата играха със сърцата си. Нашите игра в защита и преса бяха едни от най-добрите, които някога съм виждал”, заяви Клоп.

„Най-трудният период беше непосредствено след 1:0. Беше много диво и от двата отбора. Какъв гол от Мо, а после и спасяването на Али – нямам думи за тези изпълнения. Такива неща спасяват животи. Много съм горд от момчетата си тази вечер.”

„Жребия за елиминациите? Там нямаме думата. До 19,55 часа тези вечер (местно време, 21,55 часа българско - б.р.) игра тази вечер изобщо не бях сигурен, че ще участваме в жребия. Как бих могъл да стоя там и да се чудя кой искам да ни се падне? Не ми пука. Ние сме втори в групата, което значи, че ни чака силен, тежък съперник.”

„Всичко се промени в мача, който се игра тази вечер. Първият ни мач срещу Наполи не ставаше за нищо. Отсреща изобщо нямаха представа кои сме всъщност, защото онова представяне не беше присъщо за нас.”

„Алисон имаше много задачи тази вечер. Той беше невероятен, но все още има нужда от играчите около себе си. Освен това трябва да кажа: „Благодаря, „Анфийлд”!”

„Атмосферата тази вечер беше изумителна”, добави Клоп.

Жребият за елиминационната фаза на Шампионската лига и Лига Европа ще се състои в понеделник, 17 декември.