Наставникът на Наполи Карло Анчелоти прие философски първото в своята кариера поражение от Ливърпул, което изхвърли неговия тим от Шампионската лига. На „Анфийлд” неаполитанци загубиха с 1:0, което беше достатъчно за „червените” да ги изместят от второто място в група С заради по-добрата си голова разлика.

„Везувиани” трябваше на всяка цена да избегнат загубата тъкмо с този резултат, като поражения с 1:2 или 2:3 щяха да им свършат работа. Тази мисия можеше да бъде изпълнена дълбоко в продължението, когато резервата Аркадиуш Милик можеше да анулира попадението на Мохамед Салах. Закупеният това лято от Ливърпул страж Алисон Бекер обаче направи изключително спасяване, което на практика прати тима му напред за сметка на Наполи.

„Трябва да приемем този резултат, макар и да е разочароващ. Направихме всичко по силите си”, анализира 59-годишният Анчелоти пред "Скай Спортс". „В тези 6 мача, които изиграхме, направихме повече, отколкото някой е очаквал от нас. Бяхме много близо до класирането, така че не бива да съжаляваме.”

„Трябва да пренесем тези игри в Лига Европа и ще ги използваме като мотивация, за да продължим далеч в този турнир.”

„Днес ни липсваше малко острота при изграждането на атаките, докато Ливърпул ни пресираше много високо. Второто полувреме беше доста по-дезорганизирано и от двата отбора.”

„Вярно е, че Ливърпул имаше своите шансове на контраатака, но това е, защото вече имахме нужда да отбележим гол. Тя ни направи малко по-небалансирани. Аркадиуш Милик вкара фантастичен гол преди седмица в Бергамо и почти го направи отново с невероятното си първо докосване.”

„Да имаме трудности срещу тим, който загуби последния финал в Шампионската лига, едва ли е чак толкова изненадващо”, добави Анчелоти.